x

Klasik među kolačima

Rolat sa bademima

Roladu narežite na kriške i po želji prelijte toplim preljevom od malina ili šumskog voća.

Sastojci:

pakovanje zamrznutog lisnatog tijesta

Za fil:

4 jaja

200 g šećera

200 g mljevenih badema


100 g grožđica

4 kašike slatog vrhnja

6 kašikea prezle

naribana limunova korica

Za premazivanje:

jaje


Priprema:

Lisnato tijesto tanko razvaljajte.

Pjenasto izmiješajte jaja i šećer te umiješajte mljevene bademe, grožđice, slatko vrhnje, prezlu i naribanu limunovu koricu.


Na svaki dio tijesta rasporedite polovicu fila i oblikujte roladu.

Površinu rolade premažite jajetom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stepeni oko 30 minuta.


Roladu narežite na kriške i po želji prelijte toplim preljevom od malina ili šumskog voća.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.