Klasik među kolačima
Rolat sa bademima
Roladu narežite na kriške i po želji prelijte toplim preljevom od malina ili šumskog voća.
Sastojci:
pakovanje zamrznutog lisnatog tijesta
Za fil:
4 jaja
200 g šećera
200 g mljevenih badema
100 g grožđica
4 kašike slatog vrhnja
6 kašikea prezle
naribana limunova korica
Za premazivanje:
jaje
Priprema:
Lisnato tijesto tanko razvaljajte.
Pjenasto izmiješajte jaja i šećer te umiješajte mljevene bademe, grožđice, slatko vrhnje, prezlu i naribanu limunovu koricu.
Na svaki dio tijesta rasporedite polovicu fila i oblikujte roladu.
Površinu rolade premažite jajetom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stepeni oko 30 minuta.
Roladu narežite na kriške i po želji prelijte toplim preljevom od malina ili šumskog voća.
(Avaz)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.