x

Fernando Llorente pregovara s Vučicom

Roma konačno pronašla zamjenu za Edina Džeku!

Mnogi su vjerovali da će bh. napadač Edin Džeko već uveliko biti igrač Intera, ali do dogovora s Romom još uvijek nije došlo. 

Italijanski mediji objavili su prije nekoliko sedmica da rimski klub ne želi prodati Džeku dok ne dovedu zamjenu za njega. Prvi izvor Vučice bio je Gonzalo Higuain, ali argentinski napadač nije zainteresovan za dolazak na Olimpico.

Roma je pokušala potom da uključi u dogovor s Interom Maura Icardija, ali ih je i on odbio. Međutim, čini se da je rimski klub konačno našao novog napadača.

Calciomercato objavio je prije nekoliko trenutaka da je Roma uveliko u pregovorima sa španskim napadačem Fernandom Llorenteom koji je bez kluba nakon što mu je istekao ugovor s Tottenhamom.

Navodno, Llorente je itekako zainteresovan za dolazak u Romu jer je svjestan da će imati dosta veću minutažu kada ode Džeko. Italijanski mediji prenose da je Llorenteov potpis osiguran ida se Džekin transfer konačno može ostvariti.

Također, Roma neće ozvaničiti dolazak iskusnog napadača jer još uvijek pokušavaju nagovoriti Higuaina da dođe, ali im je bitno što imaju plan B, te da konačno mogu s Interom početi završnu fazu pregovora oko Džeke.

Llorente je već igrao u Seriji A jer je od 2013. do 2015. godine bio član Juventusa, te je osvojio dva Scudetta s ovim klubom. Ovaj 34-godišnjak je kasnije otišao u Sevillu, a zatim u Swansea i Tottenham.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.