x

Roma savladala Empoli na debiju Ranierija, Kruniću poništen gol, Džeko pauzirao

Nogometaši Rome pobijedili su na Olimpicu u okviru 27. kola Serije A ekipu Empolija rezultatom 2:1 i tako se donekle iskupili za težak poraz u gradskom derbiju od Lazija u prošlom kolu.

Ujedno je ovo bila prva pobjeda Claudija Ranierija, koji je nedavno zamijenio Eusebija Di Francesca na klupi Rome.

Gotovo sve zanimljivo na utakmici dogodilo se u prvom poluvremenu, a već u devetoj minuti Stephan El Shaarawy je pospremio loptu u rašlje za vodstvo Vučice.

Međutim, slavlje domaćih trajalo je svega tri minute. Gosti su izveli prekid, Romina odbrana je bila smušena, a onda Juan Jesus postigao autogol.

Krenula je Roma potom po novo vodstvo, a nakon velike šanse koju je propustio Nicola Zaniolo, Roma je povela preko Patrika Schicka. Sjajno je dočekao centaršut Alessandra Florenzija i glavom zakucao loptu u gol Empolija. Ujedno je 2:1 i bio rezultat prvog poluvremena. 

Empoli je u nastavku bio znatno opasniji od domaćina, a dobre prilike propustili su bh. reprezentativac Rade Krunić u 66., odnosno Christian Dell'Orco u 73. minuti.

Deset minuta prije kraja meča Roma je ostala s igračem manje nakon što je Florenzi dobio drugi žuti karton. I kada su svi očekivali posljednji sudijski zvižduk uslijedilo je veliko uzbuđenje. Krunić je postigao izjednačujući gol za Empoli, ali ga je sudija poništio nakon što je provjerio akciju pomoću VAR tehnologije. Tako je ostalo 2:1 za Vučicu.

Krunić je igrao svih 90 minuta za poraženu ekipu, dok je kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko propustio meč zbog suspenzije nakon skupljenih žutih kartona.

Roma je ostala na petom mjestu Serije A, dok je Empoli na 17. poziciji.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.