x

Sablasni prizori u Italiji: Vojska u Italiji odvozi kovčege s groblja u Bergamu na kojem više nema mjesta! (VIDEO)

S obzirom na to da se povećava broj umrlih od koronavirusa u Italiji, vojska je angažovana da kovčege s tijelima preveze s groblja u Bergamu u Lombardiji na kojem više nema dovoljno mjesta za njih. Italijanski Corriere Della Serra je objavio video na kojem su u dugoj koloni poredani vojni kamioni putem kojih će kovčezi biti odvezeni u različite općine gdje će se tijela kremirati i nakon toga biti predana porodicama na području Lombardije.


Oko 60 kovčega će biti odvezeno u različite italijanske gradove poput Modene, Domodossole, Parme, Piacenze i drugih kojima se gradonačelnik Bergama Giorgio Gori zahvalio što su u ovim teškim trenucima odlučili pomoći.

S obzirom na to da je povećan broj preminulih, groblje u Bergamu nema kapaciteta, a i većina porodica se odlučila kremirati svoje najmilije.


Međutim, i krematoriji koji se nalaze u ovom gradu u Lombardiji također su previše opterećeni zato što se svakodnevno bez prestanka kremiraju preminuli te je i u tom smislu podrška brojnih općina dobrodošla.

U Italiji je jučer registrovano 475 novih smrtnih slučajeva i riječ je o najtragičnijem danu za ovu zemlju od pojave koronavirusa. Prema posljednjim informacijama, u njoj je potvrđeno više od 35.700 slučajeva zaraze, a umrlo je više od 2.900 osoba.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.