x

PRIJELAZNI ROK

Sarajevo će od transfera Đokanovića zaraditi više od 1,5 miliona KM

Iz FK Sarajevo danas su i službeno potvrdili transfer Andreja Đokanovića u Ankaraguču


Iz FK Sarajevo danas su i službeno potvrdili transfer Andreja Đokanovića u Ankaraguču.

Nastavak saradnje

- Transfer Andreja Đokanovića je jedan od najvećih izlaznih transfera u novoj historiji FK Sarajevo realizovan u direktnom dogovoru klubova. Ugovor će donijeti klubu više od 1,5 miliona maraka, postotke od budućih transfera, kao i trenutne i buduće sponzorske prilike MKE Ankaragucu prema FK Sarajevo. Upravo to će otvoriti vrata za ostvarenje i rast prihoda oba kluba. Vrijednost transfera potencijalno može rasti ukoliko se ispune određeni bonusi, potvrđeno je iz FK Sarajevo.

Đokanović se priključio Akademiji FK Sarajevo 2015. godine. Osvojio je dvije titule prvaka, kao i dva Kupa BiH, uključujući duplu krunu u sezoni 18/19, a kao član Akademije kluba s Koševa je čak četiri puta bio šampion BiH.


Kvalitetan rad

- Đokanović je najbolji primjer kvalitete rada naše Akademije, kao mjesta broj jedan koje kontinuirano gradi talente i pravi put za mnoge dječake da postanu profesionalni fudbaleri. U prethodnih osam mjeseci čak četiri naša akademca ostvarili su respektabilne transfere, prije Nihada Mujakića i Andreja Đokanovića to su uradili Selmir Pidro (MLS) i Halid Šabanović (Ligue 1). Peci, hvala ti na svemu i sretno u nastavku karijere, istakli su iz sarajevske Titove 38b.

Izvor: avaz.baKOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.