x

Vezenkov ide na pregovore

Sarajevo, pa Kalifornija

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Skenderiji igra posljednji meč prvog kruga kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Protivnik bh. selekcije je Bugarska, a obje selekcije pobjeda vodi u naredni krug takmičenja.

Najveća prijetnja bh. selekciju u ovom meču bit će krilni centar Olympiacosa Aleksandar 'Sasha' Vezenkov, koji je glavna zvijezda bugarske selekcije.


Ovaj 26-godišnjak dobro je poznato lice u evropskoj košarci. Jedan je od najboljih krilnih centara Starog kontinenta i to je pokazao prije tri dana kada je selekciji Litvanije ubacio 29 poena uz 11 skokova.

Vezenkov će nakon utakmice u Sarajevu put Sjedinjenih Američkih Država. Rukovodstvo Sacramento Kingsa pozvalo ga je na razgovor i postoji velika mogućnost da će nastaviti karijeru u NBA ligi.


Bugarski košarkaš neće igrati Ljetnu ligu za ekipi iz Kalifornije već će samo obaviti pregovore a čelnicima Kingsa nakon čega će biti jasno hoće li potpisati NBA ugovor.

Prošle sezone Vezenkov je izabran u idealnu petorku Eurolige. Prosječno je u dresu Olympiacosa bilježio gotovo 14 poena i šest skokova po meču.

U prvenstvu Grčke gdje je bio MVP statistike su bile još bolje i imao je gotovo 17 poena i preko sedam skokova po meču.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.