x

trendovi

Savršen manikir u bojama jeseni

Ruke i nokti pokazuju koliko brinemo o sebi i kakav nam je stil života.

Na pomen jeseni i modnih trendova koje ovo inspirativno godišnje doba donosi u svijet ljepote, prve asocijacije su noviteti u kozmetičkoj torbici, kao i povratak uobičajenoj rutini u njezi ljepote.

Ruke i nokti pokazuju koliko brinemo o sebi i kakav nam je stil života. Uredne i njegovane ruke uvijek primijetimo, a u današnje vrijeme se puno važnosti pridaje urednim noktima - ipak je to jedna od prvih stvari koje primijetimo na ljudima, te bez obzira na godišnje doba, važno je imati lijepe i sređene nokte.

Bez obzira na to da li preferirate minimalizam ili raskoš na noktima koja će osvježiti i najjednostavniju odjevnu kombinaciju, u ovosezonskim trendovima svako može pronaći idealan manikir za sebe.


U proljeće se odlučujemo za pastelne boje, za ljeto lakove u veselim i jarkim nijansama, ali kad stigne jesen, posebno se radujemo jesenjoj paleti boja i svim njihovim nijansama. Baš kao što se mijenjaju boje u prirodi, mijenjaju se i na manikiru, te su prva asocijacija na spomen jesenjih dana i hladne sezone nijanse poput bordo, narandžaste, smeđe, žute, zelene, zlatne...

Zavisno od vaših želja, za manikir možete koristiti nekoliko boja ili se ograničiti na jednu od navedenih nijansi. Takav jesenji manikir izgledat će stilski i u skladu sa sezonom.


Ove jeseni veliki naglasak biće stavljen i na nail art pa je najbolje pustiti mašti na volju ili se prepustiti kreativnosti u kozmetičkome salonu. Trend različitih nijansi u kojem je svaki nokat obojen u zasebnu boju nosit će se i ove jeseni.

Također, na noktima se mogu oslikati lišće, cvijeće ili bilo koji drugi motiv koji asocira na jesen, a upravo ovaj chic detalj će vaš manikir razlikovati od ostalih. Kako se manikir ne bi učinio predominantnim, oslikajte samo nekoliko noktiju, a ostatak lakirajte nijansom koja će se skladno kombinovati.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.