x

Šešir – dodatak koji će vas učiniti jedinstvenom

Iako je u početku služio isključivo kao zaštita od sunca i kiše, s vremenom je postao statusni simbol. Do šezdesetih godina prošlog vijeka bio je obavezan stilski detalj i kod muškaraca i kod žena, a nakon što je nakratko nestao, na modnu kartu ponovo su ga vratili slavni klobučari Philip Treacy i Stephen Jones.

Od tada se svjetski dizajneri, poput Diora, Lanvina, Dolce&Gabbane i Givenchyja ne prestaju poigravati iz sezone u sezonu s tim bezvremenskim klasikom. A za jesen i zimu dizajneri su predstavili uistinu šarolike modele – tako na primjer francuski dizajner Alexis Mabille šik ženu vidi s fedorom, i to onom širokog oboda, dok belgijski dvojac An Vandevorst i Filip Arickx (AF Vandevorst) ipak predlažu nešto ležerniju varijantu – model sličan šilterici izrađen od filca.

Osim legendarne Kate Moss, kojoj su fedore dio modnog inventara, ne mogu im odoljeti ni prelijepa Lena Perminova, blogerica Chiara Ferragni, Rita Ora, a u slučaju vojvotkinje od Cambridgea šeširi su dio kraljevskog dress codea. Prvi korak u pronalaženju idealnog modela je odabir prave veličine.

Nakon toga dobro pogledajte svoje lice i tjelesnu građu. Imate li srcoliko lice s uskom bradom i širokim čelom, pristaju vam šeširi uskog oboda. Isti modeli najbolje izgledaju na dijamantnom licu. Žene duguljastog lica trebale bi izbjegavati visoke krune i male obode jer će ga još više izdužiti. Široki, asimetrični obod s visokim klobukom ublažit će istaknutiju donju čeljust trokutastog lica. A najviše modela pristaje ovalnom licu.

 No pripazite na veličinu oboda – što ste viši, obod neka bude širi. Žene okruglog lica trebale bi nositi modele koji će ga vizualno izdužiti, dok će one četvrtastog omekšati šeširi oblih linija, poput tzv. cloche modela. Osim što je ‘tačka na i’ svakog stylinga, idealan šešir bira se prema tipu lica i građi tijela – četvrtasto lice voli šešire oblih linija, a najviše modela pristaje ovalnom licu..


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU. Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: ([email protected]) (WhatsApp: +16014560144)