x

liga prvaka

Sjajan meč Ajaxa i Juventusa završen bez pobjednika, Ronaldo opet strijelac

U prvom meču četvrtfinala Lige prvaka koji se odigrao u Amsterdamu ekipe Ajaxa i Juventusa odigrale su susret bez pobjednika (1:1).

Juventus je ofanzivno krenuo prema golu Ajaxa i već na samom početku, odnosno u 2. minuti, Bernardeschi je snažno šutirao s distance, ali njegov šut odlazi malo preko gola domaćeg gola.

Ajax se brzo oslobodio početnog pritiska prvaka Italije, a prvi put su zaprijetili u 18. minuti kada je Ziyech sjajno šutirao s distance, ali mu je Szczesny još ljepše to odbranio i izbio loptu u korner. Novu veliku priliku Ajax je imao u 23. minuti kada šutira Van de Beek, ali njegov udarac s nekih 14 metara odlazi malo pored gola.

Juventus je nakon toga vratio terensku inicijativu, Bernardeschi je još jednom prijetio u 37. minuti, a onda pred kraj prvog poluvremena Stara dama dolazi do vodstva.

Cancelo je fantastično centrirao s desne strane, na pravom mjestu bio je neumoljivi Cristiano Ronaldo koji glavom matira domaćeg golmana i donosi veliko slavlje gostujućim igračima i navijačima.

Odmah na početku drugog poluvremena, Ajax stiže u vodstvo. Iz prvog napada u nastavku meča lopta je stigla do Neresa, a ovaj igrač nakon što se oslobodio svojih čuvara lijepo pogađa i poravnava na 1:1.

Nakon gola za poravnanje, Ajax je u potpunosti vladao terenom i bio je puno bolji tim od Juventusa, no nikako nisu uspjevali pronaći način da probiju izuzetno dobro postavljenu odbranu italijanskog kluba.

Ajax je imao dobru priliku u 81. minuti kada je udarac Jurgena Ekkelenkampa odbranio Wojciech Szczesny, a odmah je zaprijetio i Juventus na drugoj strani kada je Douglas Costa propustio dobru priliku za Staru damu. U finišu meča nije bilo velikih prilika pa je susret završen bez pobjednika.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić na terenu je proveo svih 90 minuta, a u 83. minuti dobio je žuti karton.

Revanš u Torinu se igra za šest dana, odnosno 16. aprila.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.