x

SNAŽAN VJETAR U BH. GRADU LOMIO DRVEĆE I NOSIO KROVOVE S OBJEKATA

Snažan vjetar na području Bihaća polomio je drveće na više lokaliteta u gradu i napravio je veću materijalnu štetu

Podsjećamo, Federalni hidrometeorološki zavod BiH je izdao narandžasto upozorenje zbog jakih do olujnih, lokalno i orkanskih, udara vjetra i intenzivnijih pljuskova, praćenih grmljavinom.


Snažni vjetrovi na području Bihaća izazvali su oštećenja na drveću na više lokacija u gradu, uzrokujući značajnu materijalnu štetu.


Nevrijeme je izazvalo zabrinutost među stanovnicima.


Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine je unaprijed upozorio na ovu opasnost izdavanjem narandžastog upozorenja zbog jakih do olujnih vjetrova, lokalno i orkanskih udara vjetra, te intenzivnijih pljuskova s pratećom grmljavinom.

.


Ovakva upozorenja su od iznimne važnosti za lokalne vlasti i građane kako bi se poduzeli odgovarajući koraci zaštite imovine i sigurnosti.


OČEKUJU SE UDARI VJETRA ŠIROM ZEMLJE


Podsjećamo, udari vjetra mogu se očekivati širom zemlje. Padavine uglavnom u sjevernim i istočnim područjima Hercegovine i zapadnim područjima Bosne.


Upozorenje za udare vjetra je na snazi od 02.11.2023. od 20 sati do 03.11.2023. do 15 sati. Upozorenje za padavine je na snazi za 3.11.2023., uglavnom, prije podne i sredinom dana – saopćeno je iz FHMZ.


Očekivani udari vjetra između 60 i 80, lokalno oko/iznad 90 km/h. Očekivana količina padavina, u navedenim područjima, između 30 i 50, lokalno do 70 l/m2.


Poduzmite mjere opreza i pratite posljednju prognozu vremena. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni na prekid aktivnosti na otvorenom. Djelujte u skladu sa savjetima koje su dali ovlašteni organi.

Za sve dodatne informacije obratite se nadležnim institucijama – navode iz FHMZ-a.


(E.F.)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.