x

Status Hrvata o Novaku odjeknuo regionom: Bravo Lijepa naša, sve što ste priredili Novaku je nacionalna sramota!

Srpski teniser je objavio da je pozitivan na virus korona, što je izazvalo veliku buru u javnosti. Redom su se javljali dežurni dušebrižnici koji su jedva dočekali fijasko u Zadru.  Međutim, ima i onih koji nisu zaboravili šta je sve Novak učinio za Hrvatsku u trenucima kada je ta zemlja bila u velikim problemima.

Status Matea Strugačevića prenosimo u cjelosti.

"Ovaj čovjek, koji je trenutno na vjetrometini naših kvazi medija, potrčaka i ljudi koji žive od objavljivanja obmana i laži, u posljednjih 6 godina donirao je više od 2 miliona eura samo što se elementarnih nepogoda na našim prostorima tiče, izuzevši izgradnju nebrojenih škola, vrtića, sportskih objekata i dr.

Prije 6 godina Hrvatsku, Srbiju i BiH pogodile su neviđene poplave na ovim prostorima. Donirao je ukupan nagradni fond koji je dobio osvajanjem ATP turnira u Rimu. Bilo je riječ o 600 hiljada dolara! Dio novca otišao je i u RH sto se sanacije poplava tiče.


Ove godine, kada je Covid pogodio cijeli svijet, svojoj Srbiji donirao je milion eura za kupovinu respiratora, a istovremeno, za razliku od naših političara, donirao je određenu svotu novca i za sanaciju ruševina u Zagrebu, pogođenom potresom!

P.S. čisto pomena radi, naša kompletna reprezentacija, inače viceprvaci svijeta, skupila je jedva 3 miliona kuna - kolektivno! Za svoju domovinu, ne tuđu! Usporedno spomenutom, donaciju je izvršio i Italiji, zemlji koja je prije nekoliko mjeseci pretrpjela najviše. Navodno, neslužbeno, radi se o 300. 000 eura.


Turnir u Zadru organizovan je kako bi se podigao na noge naš turizam, ne da bi finansijski prosperirali učesnici, a još manje Đoković koji je u svojoj karijeri zaradio otprilike 500 miliona dolara. Rezultiralo je na način da ga se nekoliko dana uzastopno provlači kroz sve moguće medije kao državnog neprijatelja broj 1! Bravo, Lijepa naša!

Ali, pored svega, ostaje aktuelna činjenica da je isti Novak u svijetu storostruko više cijenjen od našeg vlastitog premijera, gdje god se pojavio, a kamoli od preostalih političara ili predstavnika medija! Sve što ste priredili ovom čovjeku zadnjih dana neviđena je nacionalna sramota!

Spomena radi, njegova majka je Hrvatica, rodom iz Vinkovaca! Ako je već njegova nacionalnost problem.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.