x

istraga

Steže se obruč oko monstruma: Policija za petama Kontiću koji je zvjerski pretukao mladića i onesviještenom mu lomio ruke

Ivan Kontić (30), osumnjičen da je 24. augusta u Novom Sadu pokušao da ubije M. M. (28), biće pronađen i uhapšen gdje god da se skriva, poručio je jučer ministar policije Nebojša Stefanović.

Prema njegovim rečima, očekuje se da se Kontić uskoro nađe pred licem pravde, bilo da se "nalazi u Crnoj Gori ili nekoj drugoj zemlji". On je istakao da se intenzivno radi sa policijama susjednih država i da Kontić nema gdje da se sakrije.

- On će se naći pred pravosuđem Srbije i biće kažnjen - naglasio je ministar. Kontić, koji je rodom Nikšićanin, zvjerski je pretukao M. M. i namjerno mu polomio ruke.


- Predmet je najprije bio u Osnovnom tužilaštvu, jer se Kontić sumnjičio za nanošenje teških povreda, ali je poslije koordinacije predmet preuzelo Više tužilaštvo i pokrenulo istragu za teže krivično djelo, pokušaj ubistva. U nedjelju su uhapšena dvojica njegovih pomagača - podsjeća sagovornik i dodaje da je za nasilnikom raspisana međunarodna poternica.

Na video-snimku koji je dospio u javnost vidi se kako jedan mladić tuče drugog, a potom ga okreće na stomak dok on onesviješćen leži na podu i namjerno mu svojim koljenima lomi ruke.

- Još se provjerava šta je motiv premlaćivanja - kaže izvor i dodaje da je oštećeni dva puta odbio saradnju s policijom. Napad se dogodio ispred kladionice u Novom Sadu u kojoj je Kontić bio direktor.

Odbjegli Kontić je inače i diplomirani pravnik i od januara je bio pripravnik u advokatskoj kancelariji. Osim toga, bio je reprezentativac Crne Gore u džudou.

.

.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.