x

RESTILIZACIJA

Stiže dotjerani Chevrolet Trailblazer

Nastavlja sa istim motorima i istim nivoima opreme


General Motors je aktuelnu generaciju Chevroleta Trailblazer predstavio u novembru 2019. godine na sajmu automobila u Los Anđelesu, dok je njegova prodaja startala u proljeće 2020.

Došlo je vrijeme dotjerivanja pa je tu Trailblazer modelske godine 2024.

Suptilno dotjerivanje

Restilizacija donosi suptilno dotjerivanje vanjskog stila, kao i veći ekran osjetljiv na dodir u kabini. Što se ostalog tiče, 2024. Trailblazer nastavlja sa istim motorima i istim nivoima opreme.

Novi Trailblazer karakteriziraju uža svjetla, novi branik i izmijenjena prednja maska, kao i novi dizajn alu točkova (od 19 inča u RS opremi).

Također, tu su i nove boje u paleti: Copper Harbor Metalik i Cacti Green.

U unutrašnjosti se ističe centralni ekran infotainmenta od 11.0 inča i digitalna instrument tabla od 8.0-inča.

Serijska oprema

Kod novog Trailblazera će serijski dio opreme činiti i sistem automatskog kočenja, detekcija pješaka i sistem za održavanje vozila u kolovoznoj traci, kao i bežični Android Auto i Apple CarPlay.

Pogon je standardno na prednje točkove, ali će se nuditi i 4x4. U gami motora su 1.2L turbo i 1.3L turbo benzinci sa 137 KS odnosno 155 KS, pri čemu su oba standardno uparena sa CVT mjenjačem. U ponudi će se naći i 9-stepeni automatik, i to samo u kombinaciji sa 1.3L motorom i pogonom na sva četiri točka.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.