x

Stravičan lančani sudar u Turskoj, desetine poginulih i povrijeđenih

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovalo sedam vozila na dionici Sakarya na autoputu Sjeverna Marmara u Turskoj poginulo je deset osoba, a povrijeđeno je 59.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Sedam vozila, uključujući tri autobusa i kamion, učestvovalo je u lančanom sudaru na dionici Sakarya autoputa Sjeverna Marmara u pravcu Istanbula.

NAJČITANIJA VIJEST:

PSIHOPATE NAPADAJU BOTOVSKI U HORDAMA I NA NAJBOLESNIJI NAČIN" JK potresena zbog smrti Mihaila: Svakoj žrtvi nasilja poručujem... 

Brojne medicinske ekipe, vatrogasne brigade i pripadnici Uprave za katastrofe i upravljanje vanrednim situacijama (AFAD) stigli su na mjesto nesreće.

Zbog nesreće je obustavljen saobraćaj u pravcu Istanbula.

Ekipe su počele uklanjati vozila sa autoputa na području gdje je bila gusta magla.

Saobraćaj je preusmjeren na Anadolijski autoput, a saobraćaj se nastavlja normalno na autoputu Sjeverna Marmara u pravcu Ankare.

Turski ministar zdravlja Fahrettin Koca na društvenim mrežama potvrdio je da je deset osoba poginulo na mjestu nesreće, a 59 povrijeđeno, od kojih osam teže.

Ministar pravde Yilmaz Tunc izjavio je da je pokrenuta istraga o teškoj saobraćajnoj nesreći.

Guverner Sakaryije Yasar Karadeniz obišao je mjesto nesreće i u izjavi novinarima kazao da je u lančanom sudaru učestvovalo sedam vozila.

“Procjenjuje se da je do nesreće došlo tako što je automobil udario u kamion.

Zatim su u njega udarila druga vozila”, kazao je Karadeniz.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.


N1

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.