x

SUBOTICA ZAVIJENA U CRNO: Mali Aleksa (10) poginuo na rekreativnoj! TREBALO JE DANAS DA SE VRATE KUĆI, A ONDA JE NALETJELA TOJOTA SMRTI!

Na dječaka koji je poginuo na rekreativnoj nastavi na Divčibarama, naletjela je tojota, beogradskih registracija, kojom je upravljao vozač V.V. (43). Nažalost mali Aleksa je preminuo na licu mjesta, a dvije devojčice T.S i V.T. takođe 10-godišnjakinje, prošle su sa lakšim povredama i one će sa djecom krenuti kući oko 15 časova.

Za sada nije utvrđeno usljed čega je vozač izgubio kontrolu, a prema nezvaničnim informacijama, otkazale su mu kočnice. Nesreća se dogodila nedaleko od hotela PEPE, gdje su bila smještena tri razreda osnovaca, oko sedamdesetak mališana.

Kako Kurir nezvanično saznaje, roditelji malog Alekse Vladimir i Marina, na putu su prema Divčibarama, a sa njima je krenulo još nekoliko roditelja. Iz Gradske uprave su ponudili pomoć porodici i školi, a zabrinuti i uplašeni roditelji svakog djeteta ponaosob, zvali su za svoje dijete PU u Valjevu, gdje im je lično potvrđeno da je njihovo dijete zdravo i živo. To je za Kurir potvrdilo nekoliko roditelja, koji očekuju povratak svoje djece, večeras, poslije petodnevne ekskurzije. 


Niko ne može da vjeruje, da je od velike grupe mališana te škole, za koju direktor Miloš Vukadin kaže da ima najbolje đake, da u toj školi nema nijednog slučaja delikvencije, da su sva djeca dobra u toj školi, baš mali Aleksa nastradao. Bio je đak trećeg razreda škole Miloš Crnjanski, a roditelji su imali samo njega i kćer Vladimirovu iz prvog braka.

"Potvrđeno nam je iz valjevske policije da je na žalost dječak poginuo, a da su dvije učenice, takođe trećeg razreda puštene odmah iz bolnice, imale su lakše povrede", kaže kratko za Kurir direktor škole Miloš Vukadin. 


Uprkos velikoj brizi tri učiteljice i vodiča koji je bio na začelju kolone, a koji je bijesomučno mahao automobilu koji je dolazio u susret, da se zaustavi, nažalost tragedija se ipak dogodila. Automobil se nije zaustavljao i pokosio je nedužno dijete, koje je prelazilo ulicu.

"Strašno je to što se desilo djetetu, a i ostaloj djeci. Čuli smo se sa djecom svakog dana telefonom, pričali su da je lijepa ekskurzija. Bili su oduševljeni. Niko nije slutio ovakav tragičan ishod, posljednjeg dana boravka. Trebalo je da odu u kuću pjesnikinje Desanke Maksimović a zatim da krenu kući u Suboticu", kaže za Kurir majka desetogodišnje djevojčice M.I.


Majka druge djevojčice kaže da je sa tri učiteljice bio i rekreativac iz škole, da su djeca voljela rekreativnu nastavu, a da je za sutradan u školi Miloš Crnjanski Dan žalosti, povodom strašne tragedije, a danas je trebalo da bude proslava ispraćaja maturanata osnovaca te škole, koja je otkazana zbog tragedije njihovog učenika.

Porodična kuća u subotičkom naselju Aleksandrovo, gdje živi porodica Dimitrov, preko noći je zavijena u crno, a roditelji su izgubili svog jedinca, dobrog i primjernog đaka i sina. Kako kažu komšije iz Aleksandrova, ogorčeni su što je bezbijednost dece ugrožena nesipravnim automobilima na putu.

"Čuli smo za tragediju. Ne možemo da vjerujemo, roditelji su otišli za Valjevo. Ne znamo kako će to preživjeti, brinuli su stalno o malom Aleksi, koji je bio dobro i poslušno dijete", kažu ljudi iz susjedstva.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.