x

Osvojio dva trofeja

Sulejmanović napustio Breogan, emotivno se oprostio od kluba, a navijači ga smatraju legendom

Bh. košarkaški reprezentativac Emir Sulejmanović napustio je Breogan nakon što je dobio poziv svog kluba Fuenlabrade koji ga je na početku sezone posudio ekipi iz LEB Oro lige. Popularni Sule je otišao s dva osvojena trofeja, emotivno se oprostio od navijača, a oni su ga svrstali u legende kluba.

Sulejmanović je u ovoj sezoni s Breoganom osvojio Kup princeze, a potom i LEB Oro ligu, čime je izborio povratak u najjači rang španske košarke, a to je ACB liga. Nakon odlaska se oprostio od kluba, saigrača, navijača i zaposlenika Breogana.


"Želim se zahvaliti svima u Breoganu i gradu Lugu, ponosan sam na ono što smo ostvarili ove sezone. Tim je bio odličan, kao i stručni štab, zaposlenici kluba i moji saigrači. Nema sumnje, svi možemo biti ponosni na ovu sezonu i to od prvog dana. Znali smo šta želimo, radili smo naporno svakog dana i zaslužili smo titulu. Prije nekoliko dana sam ostvario san, bio je to jedan od najboljih dana mog života i nikad ga neću zaboravit. Ipak, najviše sam zahvalan navijačima, cijenim vašu podršku koju ste pružali našem timu. Sretan sam što sam bio dio tima i ovog kluba. Vi zaista zaslužujete najbolje. Veoma mi je teško što odlazim, jer sam zaista zavolio ovaj grad, navijače i saigrače, bili ste veoma ljubazni prema meni i to neću zaboraviti, ostat ćete u mom srcu zauvijek. Hvala vam što ste mi dopustili da budem dio ove sjajne sezone u kojoj smo vratili Breogan tamo gdje zaslužuje da bude. I još nešto, želim da znate da će Sule zauvijek biti vaš!", poručio je Emir.


Breogan je također objavio saopćenje povodom Sulejmanovićevog odlaska. Klub iz Luga je pokazao koliko ga cijeni.

"Igrač je napustio Lugo nakon posljednje utakmice te se vratio u Fuenlabradu kako bi u matičnom klubu proveo ostatak sezone. On je bio ključ za uspjeh Breogana koji je osvojio LEB Oro ligu. Odigrao je 26 utakmica te ima prosjek od 10,9 poena i 6,6 skokova, a postao je i jedan od najboljih igrača koji su bili u Lugu. Breoganu je Emir pomogao i da osvoji Kup princeze, a osvojena titula prvaka LEB Oro lige znači i promociju u ACB ligu. Zahvalni smo Emiru na svemu što je učinio za naš tim, ne samo na sportskom planu. Želimo mu sve najbolje u njegovoj novoj fazi u Endesi", navodi se u saopćenju.


Navijači su svoje poruke Emiru slali putem Twittera.

"Hvala ti mnogo što si nam pomogao da vjerujemo. Ti si već dio historije Breogana. Nastavit ćemo pjevati 'Sule, Sule, Sule'. Sretno gdje god da odeš, nadamo se da ćeš se nekad u budućnosti vratiti. Hvala za sve Emire".


"Dugi niz godina jedan igrač Breogana nije ostavio takav utisak na mene kao Emir. Sjajan je na terenu i van njega. Imao je osjećaja, potpuni idol. Sretno Sule".


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.