x

Suzuki predstavio posebni GSX-8S u čast Kevina Švanca

Stiže nova specijalna verzija Suzuki GSX-8S, ali možete je kupiti samo ako živite u Italiji.

Da bi se poklopio sa događajem u Torinu ovog mjeseca, i da bi proslavio 30 godina otkako je Kevin Švanc osvojio titulu u klasi 500 kubika, Suzuki je stavio grafiku RGV500, na kojem je nastupao Teksašanin, preko pomenutog nejked motocikla srednje kategorije.

GSX-8S je dobio tretman s bijelim osnovnim premazom pojačanim crvenim, zelenim i crnim prugama i Švancovim trkačkim brojem, 34. Ono što Suzuki nije pomenuo je da je originalna grafika inspirisana tadašnjim sponzorom, inače duvanskim brendom.

Biće napravljeno ukupno pet primjeraka, a svaki će potpisati lično Švanc. 8S košta 11.490 evra, a poređenja radi, standardna verzija Yamaha MT-07, njegovog rivala, je 8.900 evra.

Osim grafike, sve je isto kao i bilo kom drugom GSX-8S. To znači da dobijate potpuno novi paralelni tvin agregat zapremine 776 kubika s radilicom od 270 stepeni, koji proizvodi 82 KS na 21.000 pm i 96 Nm obrtnog momenta na 6.500 o/min, navodi "AutoBlog". Taj motor je smješten u novi ram (velika stvar s obzirom na Suzukijevu stariju liniju), s prilično bazičnim KYB ogibljenjem.

Izvor: nezavisne.com


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.