x

Posjetioci uživali u vrhunskim vinima i bogatim gastro delicijama

Svečano otvoren Sarajevo Wine Fest! (Foto)

Četrnaesti Sarajevo Wine Fest, Međunarodni festival vina i gastronomije je svečano otvoren u sarajevskom hotelu Holiday.

Već prve večeri događaj je izazvao veliko interesovanje Sarajlija i stranih gostiju, koji su željeli vidjeti i probati najbolje od vinske i gastronomske ponude Bosne i Hercegovine i regiona.

Svoju vinsku ponudu predstavile su vinarije Podrumi Vukoje 1982, Andrija, Ostojić, Buntić, Tvrdoš, Čitluk, Kutjevo, Rubin, 13. Jul Plantaže, Jungić...


Uz bogatu i raskošnu ponudu vina posjetioci su mogli probati raznovrsne i ukusne gastro delicije specifične za podneblje naše zemlje, a koje savršeno prate autohtone sorte vina vranac, žilavku, blatinu, trnjak...


Manifestacija je održana uz poštovanje svih epidemioloških preporuka vezanih za zaštitu od koronavirusa, a gosti koji nisu vakcinisani na licu mjesta su mogli uraditi brzi antigenski test.

- Hvala svim proizvođačima vina i prehrambenih proizvoda iz cijelog regiona, ali i posjetiocima koji su odlučili učestvovati i posjetiti naš tradicionalni festival. Hvala našim partnerima Hrvatskoj gospodarskoj komori i Razvojnoj banci FBiH. Dođite i sutra da se družimo i uživamo u najboljim vinima - poručili su organizatori festivala.

.

.

.

.

.

.

.

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.