x

Tanjini roditelji od sramote ne izlaze iz kuće! Komšije ih žale zbog zeta: Jadni ljudi! Stalno neki problemi s tim čovjekom!

Staniša i Živana Savić, roditelji Tanje Savić, teško podnose to što se njihov zet Dušan Jovančević navodno nalazi u specijalizovanoj klinici za odvikavanje od n.rkotika, a još teže im pada jer se sve pročulo u javnosti, zbog čega posljednjih nedjelju dana ne izlaze iz kuće.

U Radincu, prigradskom naselju Smedereva, svi znaju porodicu popularne pjevačice. Pričaju i komšije, ali i drugi mještani, o Tanjinom mužu i njegovim problemima s drogom. Kažu, odavno znaju za to, nije nikakva tajna. To nam govore u neformalnom razgovoru, ali čim upalimo diktafon ili ih zamolimo da poziraju foto-reporteru, odmah se sklanjaju i povlače. Neće da se zamjere Tanji.

- Joooj, nemojte nas, što nam treba to... Poslije da nas mrze Živana i Staniša, a i Tanja da se ljuti. Ma znamo sve, čitali smo. Ja od tada nisam vidjela njene roditelje, šta da ih pitam... Jadni ljudi. Stalno neki problemi s tim zetom. Od sramote ne mogu na ulicu da izađu. Nije to prijatno, dr.ga je opasna, ko zna šta sve može da bude. Žao mi je Tanje kao da je moje dijete, uvijek je bila dobra i poštena djevojka. Ali sudbina - ispričala nam je jedna starija gospođa koju smo zamolili da nam objasni gdje živi porodica Savić.


U zabačenom dijelu Radinca, na vrhu brda, vidi se kuća obojena u drečavo roze. To je Tanjina kuća. Taj dio puta nije asfaltiran, ulica je uska, pa smo morali pješke do nje.

- Dobar dan, je l' ovo kuća Tanje Savić? Da li ste vi Tanjina majka - pitali smo ženu srednjih godina koju smo zatekli u dvorištu pjevačicine porodične kuće.

- Ne, ne, nisam ja njena majka. Ništa ja ne znam, nemojte mene pitati. Oni nisu kod kuće, neće se vratiti danas. Nemojte džabe gubiti vrijeme. Moram da idem u kuću, dovođenja - zbunjeno nam je govorila.

- Jeste li vi u srodstvu sa Tanjinom porodicom? Šta kažu Tanjini roditelji na to što im se zet dr.gira?


- Ja sam im dalja, baš dalja rođaka. Ništa ne znam, idem ja - rekla nam je ona.

Do nas dolazi Tanjin rođak koji živi u kući pored. I on nam kaže da neće ništa da priča o zetu Dušanu, moli nas da odemo jer Savići ne žele medijsku pažnju.

- Bila je Tanja prije nekoliko dana ovdje s decom, pa je onda otišla na odmor. Ko vam je rekao da se Dušan dr.gira, da je na odvikavanju? Ja ne znam za to, nije tačno, vjerujte. Ali neću ništa da pričam, imajte razumijevanja, niti znam nešto o tome - rekao nam je on.


Sto metara dalje, kod barake u kojoj se nalazi prodavnica, srećemo nekoliko mještana koji, po nepisanom pravilu, obično znaju sve šta se dešava u selu. Pitamo i njih gdje su misteriozno nestali Savići.

- Ma tu su, bre, neće da izađu. Tanjin otac radi negdje privatno, on možda nije kod kuće. Ali tu je brat Tomica, vidite da je auto u dvorištu. I Živana, Tanjina majka, tu je sigurno. Neće oni da pričaju s novinarima. Ni sa nama ne pričaju o Tanjinim problemima, što bi to radili. Čitali smo u Kuriru za njenog muža, ništa novo - rekli su nam oni.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.