x

Teslini superpunjači rade i na struju koju proizvode dizel generatori

Električni automobili su glavna tema, ali zanimljivo je da se o struji kojom se pune manje priča.

Smješten na ranču između San Franciska i Los Anđelesa, Harris Ranch Supercharger nudi solidna gastronomska iskustva i obilje mesta za punjenje električnih automobila, koji putuju šest sati između dva grada.

Tesla reklamira Harris Ranch kao najveću svjetsku stanicu za punjenje električnih automobila sa 98 punjača, ali je reporter otkrio da se superpunjači često dopunjuju dizel agregatima.

Slučaj je otkrio SF Gate. Ušuškan preko puta Harris Ranch Superchargera, iza stanice Shell, nalazi se dizel generator koji pomaže da napaja punjače. Ovu vest je prvi preneo istraživački reporter Edvard Nidermajer.

Činjenica da je mala dizel fabrika pomagala u napajanju punjača pokrenula je niz događaja koji su, prema Nidermajeru, razotkrili mit o Ilonu Masku:

"Jednom kada prestanete da vjerujete Masku na riječ, njegov herojski popularni imidž nestaje, a počinje da se otkriva daleko mračnija stvarnost", napisao je novinar.

Inače, Mask je svojevremeno obećao da će superpunjači biti u potpunosti napajani solarnom energijom već 2017. godine, piše Revijahak. Za sada to nije tačno, barem na pomenutoj lokaciji, prenosi b92.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.