x

ispovijest

Tražio Ivanovo oružje, a našao zabetoniranog brata: Davala djeci tablete da ne bi rekli gdje je zlato, a tu krila tijelo muža!

Nenad Stojanović, koji je prije nekoliko dana u pomoćnoj prostoriji pronašao zazidan leš svog brata Ivana, koga je, kako se sumnja, prije tri godine ub.la supruga Biljana, a nedavno izvršila samoub.stvo, tvrdi za Kurir da je njegova snaha djeci ispričala da je tata u šupi sakrio zlato i da ne smiju nikome da kažu šta imaju u kući.

Podsjetimo, filmska priča iz leskovačkog sela Veliko Trnjane otkrivena je na dan sahrane Biljane Stojanović, koja je krajem juna nestala, pa dva dana kasnije pronađena mrtva u štali. Tražeći oružje Ivana, za koga su do tada vjerovali da se nalazi u Rusiji, njegovi najmiliji pronašli su njegov zabetoniran leš u danu kada je Biljana sahranjena.

- Sa Ivanom nisam bio u kontaktu od 2016. godine, zaćutali smo, iako nismo bili posvađani, on je okretao glavu na ulici od mene. U toku 2021. Biljana mi je prišla i rekla: "Želim da ti se izvinim, mi smo krivi, tvoj brat nam nije dozvolio da se posjećujemo!" I od tada smo počeli da pričamo. Pitao sam je za brata, ona je rekla da je u Rusiji i da će doći uskoro - počinje svoju ispovijest Nenad, inače policajac.


Nakon snahine sahrane, Nenad kaže da je odlučio da iz bezbjednosnih razloga skloni puške svog brata, koji je bio lovac.

- Djeca su ostajala sama kod kuće, pa sam htio da sklonim puške i počeo sam da ih tražim, ali ih nije bilo. Kada sam provjerio, ispostavilo se da je oružje odjavljeno još 2019. U to vrijeme pozvala me je bratanica i rekla da je našla tatina dokumenta u sobi - pasoš i vozačku dozvolu. Rekao sam joj da ne dira ništa i krenuo ka njoj. Tada se ispostavilo da Ivan uopšte nije napustio Srbiju od 2019. godine - navodi naš sagovornik.


On otkriva da je u istom razgovoru sa djecom svog brata saznao da u kući imaju zlato.

- Bratanica mi je rekla da ne idemo u prostoriju koja se nalazi do one u kojoj se Biljana ub.la, jer se tu nalazi zazidano zlato. Ta soba bila je zaglavljena grančicom, a u njoj je bilo sijena i šuški kukuruza. Vidjeli smo ozidan dio u veličini bureta sa zidom. Krenuli smo da lupamo i čupamo beton i cigle. Odvratan miris proširio se prostorijom, upalio sam lampu i vidio lobanju. Izašao sam napolje, popio vodu i odmah pozvao policiju - priča Nenad.

U prvom momentu, kako navodi, od šoka nije ništa shvatio.


- Lobanja je imala malo izbačeno čelo kao moj brat i odmah me podsjetila na njega. Počeo sam da povezujem stvari, on se nije javljao, niko ga nije čuo, niko ga nije vidio. Nisam bio siguran stopostotno, ali posumnjao sam da je to tijelo mog brata, činjenice su bile očigledne - navodi Nenad.


- Djeca su mi rekla da se sa tatom nisu čula, da je on pričao sa mamom. Kasnije sam saznao da je Biljana djecu ucjenjivala i prijetila im, davala im je lijekove za smirenje da ne bi pričali nikome o toj zgradi i zlatu koje je tu sakriveno. Navodno, njima je bilo rečeno da je tata zlato zalio sa nekim Banetom iz Novog Sada - priča sagovornik.

On je dodao da je po selu kružila priča da se Ivan oženio drugom ženom u Rusiji i da tamo ima drugu porodicu, ali da su se svakoga dana nadali da će se vratiti, barem zbog svoje djece.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.