x

Zenica

Treći memorijalni turnir u kik boksu „Husein Selimović-Musa“! (Foto)

Kub borilačkih vještina „Isak-Ze“ iz Zenice uspješno je organizovao Treći memorijalni turnir u kik boksu „Husein Selimović-Musa“, u znak sjećanja na svog osnivača i trenera.

Ovogodišnje izdanje je bilo posvećeno mladim bh kik bokserima.U Areni „Husejin Smajlović“ pred oko 1000 gledalaca nastupili su borci iz Breze, Kaknja, Sarajeva, Bihaća, Tuzle, Modriče, Bijeljine, Konjica, Ilidže i Travnika.Održano je ukupno 12 borbi,dvije uvodne i 10 glavnih borbi.

U prvoj borbi u kategoriji 65 kg, Ismir Kovač iz Kaknja pobjedio je Usamu Ramića iz Tuzle.U kategoriji 83 kg, Emir Tihić iz KBK Panteri – Bijeljina pobjedio je Talhu Velagića iz kluba Trojan-Pula.Alen Beganović iz Breze, u veoma kvalitetnoj borbi 81 kg, bio je bolji od domaćeg kik boksera, Adnana Alića iz zeničkog Isaka.Haris Islamović sa Ilidže u kategoriji pobjedio je Resula Imamovića iz Travnika.Almir Mujagić, jednoglasnom odlukom sudija, savladao je Nevena Stojanovića iz Modriče u kategoriji 75 kg. Harun Sinanović u kategoriji +91 kg, tehničkim nokautom, savladao je Ajdina Gadžu sa Ilidže.Rijad Hadrović sa Ilidže u kategoriji 67 kg pobjedio je Džana Ždralu iz Konjica.Vedad Čutuk iz Gladijatora – Sarajevo u kategoriji 67kg pobjedio je Rijada Kasapovića iz Gazija – Sarajevo. Sanjin Alihodžić i Rasim Bašić iz sarajevskih klubova Gazija, Gym i Gladijatori prikazali su odličnu borbu u kategoriji 81kg.Tehničkim nokautom pobjedio je Sanjin Alihodžić.

U glavnoj borbi večeri Zeničanin, višestruki prvak bh u olimpijskom boksu, Ahmed Džananović, u kategoriji 86 kg u prvoj rundi savladao je Baldara Kurjakovića iz Bihaća. 

.

.

.

.

.

..

.

.

.


Pahuljko / zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.