TRI PISMA IZ SARAJEVA - GORAN BREGOVIĆ @BIJELA TABIJA

24.08.2019 20:00

24.augusta 2019.godine u Sarajevu, u objektu stare turske tvrđave „Bijela tabija“ na Vratniku, u organizaciji firme Of sound International iz Sarajeva, pod pokroviteljstvom Gradske uprave Grada Sarajeva održat će se koncert Gorana Bregovića. „Tri pisma iz Sarajeva“. Muziku je komponovao Goran Bregović, a riječ je o muzici koja spaja različite kulture (kršćansku, jevrejsku i orijentalnu) i na karakterističan način predstavlja zvukove našeg podneblja, gdje se susreću istok i zapad.

Uz veliki simfonijski orkestar Sarajevske filharmonije (59 muzičara), sa horom i orkestrom Gorana Bregovića (35 članova) nastupit će vrhunski violinisti, Gershon Leizerson iz Tel Aviva, Zied Zouari iz Tunisa i Mirjana Nešković iz Beograda.Specijalni gosti u programu je izvorna grupa „Sifet & Mehmed“ iz Živinica.

Koncert „Tri pisma iz Sarajeva“ premijerno je izveden oktobra 2017. godine u Parizu u bazilici Saint Denis uz muzičku pratnju „L'Orchestre national d'Île de France“, nakon čega je izvođen u najprestižnijim koncertnim dvoranama širom svijeta, u Londonu, Pragu, Rimu, Buenos Airesu, Santiago de Chile, Meksiko Siti, San Francisku, Moskvi, Minsku, Kišenjevu, Sidneju, Istambulu, Madridu, Zagrebu, Beogradu, Podgorici, Skoplju, a 9.junu ove godine će biti izveden i u Ljubljani, tako da će sarajevski koncert 24.augusta na Bijeloj tabiji biti svojevrsna kruna svjetskoj turneji „Tri pisma iz Sarajeva“.

Ulaznice u prodaji od 04.juna 2019. godine. Cijene ulaznica su: Parter 50 KM, Galerija 70 KM, VIP 100 KM.

Svim posjetiocima uz ulaznicu na pokaz obezbjedjen prevoz Baščaršija - Bijela Tabija – Baščaršija + piće dobrodošlice.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.