x

POSTAVITE GRANICU

Tri znaka da vas partner kontroliše

Nerijetko te kritike dolaze pod krinkom da “samo želi najbolje za vas”.

Veza s control freakom može biti itekako pogubna za vas. Dobro razmislite želite li ostati u njoj. Zdrav odnos između dvije ljudi temelji se na poštovanju i u njemu bi obje strane trebale biti ravnopravne. Ukoliko vam on oduzima slobodu na bilo koji način, tu nema ni ‘r’ od ravnopravnosti. U nastavku otkrivamo tri jasna znaka da vaš partner ne zna gdje su mu granice i da ima problem s kontrolom.

Govori vam šta da radite sa svojim tijelom

Bilo da vam sugeriše šta biste trebali jesti, neprestano vam govori da trebate smršati, nagovara vas da krenete na ples na šipki, brani vam da se ošišate ili da napravite tetovažu, vaš dragi ima ozbiljnih problema. Ništa od toga nije njegova stvar.


Ne podržava vas

Muškarac koji je nesiguran u sebe, a takvi su control freakovi, u ničemu vas neće podržavati. Štaviše, na sve načine će vam pokušati uništiti samopouzdanje i posramiti vas ukoliko primjerice, upišete neki tečaj ili se vratite na fakultet kako biste ga završili. Njemu je bitno da je on bolji od vas u svakom pogledu. To ga hrani. 


Kritikuje sve što napravite

Često vas kritikuje. Ništa od onog što napravite nije dobro. Nerijetko te kritike dolaze pod krinkom da “samo želi najbolje za vas”. To ide toliko daleko da će vas možda pokušati naučiti kako da pravilno držite viljušku ili nešto drugo jednako trivijalno. Na taj način pokušava vam nametnuti kontrolu. 


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.