x

Tule koji je prijetio da će ubiti suprugu tvrdi da je sve eksperiment, rijetki mu vjeruju

Edin Tule, navodni psiholog i teolog, jučer je uzburkao javnost u BiH komentarima na Facebooku u kojima je tvrdio da će usmrtiti svoju suprugu Aidu.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Mediji u BiH alarmirali su sve nadležne kako bi se na vrijeme reagovalo.

Tule je ranije na društvenim mrežama ušao u raspravu sa ocem petoro djece iz Sarajeva koji tvrdi da mu je Tule preoteo i šerijatski vjenčao suprugu.

U komentarima na taj događaj Tule je prijetio svojoj prvovjenčanoj supruzi Aidi.

Jučer je za N1 Meldina Ugarak, direktorica JU Centru za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Visoko kazala da su Aida Tule i njena djeca su na sigurnom nakon prijetnji koje su se zaista dogodile.

Ugarak se obratila sigurnosnim i policijskim agencijama na svim instancama kako bi ga locirali i priveli.

Tule danas tvrdi da je sve bio dio eksperimenta no korisnici društvenih mreža u to mu ne vjeruju.

“U pripremi je moja knjiga “Agilna preventiva femicida i opšteg nasilja u društvu” koja tretira ranjive kategorije društva i mjeri brzinu reakcije nadležnih institucija kada potencijalna žrtva nasilja kontaktira za pomoć.

Cio eksperiment je bilo moje maslo. Aida i djeca su jučer cio dan bili u Sarajevu u kući u toplom, pili čaj od hibiskusa, slušali instrumental iz filma Gospodar prstenova, neko je radio sklekove neko plank, beznadežno čekajući kada će državni organi zakucati na njihova vrata”, napisao je Tule.

“Međutim ni nakon 15 sati potjere, Raminih helikoptera, sipe, mupa, supa, interpola, specijalnih muško-ženskih mahaluša, sihirbaskih vidovnjaka i gatara iz Visokog i šire – jadna bh. banana država, sa svim svojim kratkim organima nije uspjela locirati gdje se nalazi uvažena članica NIP-a Aida Tule, kojoj se navodno prijeti”, napisao je.

Prema njegovim navodima on je ovakav “eksperiment” osmislio ranije.

No, zanimljivo je da se njegova supruga Aida po ovom se pitanju nije oglasila.

Prema izvorima iz policijskih agencija Tule je napustio BiH i nalazi se u Švicarskoj.

Dio “eksperimenta” kako je Tule nazvao jučerašnje brutalne prijetnje ubistvom, silovanjem i bacanjem pod voz svoje supruge bila su i njihova djeca za čiju se sigurnost jučer zabrinula cijela BiH.

Taj dio priče Tule nije objasnio iako je u fokus javnosti stavio maloljetne osobe i njihovu majku.

Šta će o navodnom “eksperimentu” kazati nadležne socijalne službe, policija i Tužilaštvo BiH ostaje da vidimo u narednim danima.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

N1

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.