x

Trener otkrio zanimljivost

Tyson Fury lažirao povredu kako bi uhvatio krticu unutar kampa: S njim su ovakve stvari normalne

Tyson Fury pobijedio je 22. februara u Las Vegasu Deontayja Wildera u zaista fantastičnom meču.

Nokautirao je Kralj Cigana dugogodišnjeg WBC šampiona svijeta i uzeo mu je pojas, a do njega je došao zaista spektakularnom predstavom.

Prije samog meča Fury je odlučio da ispita odanost svojih ljudi. Odglumio je povredu na treningu pred meč kako bi uhvatio 'krticu' koji medijima otkriva informacije iz kampa.

"Tyson se zaj*****o nekoliko dana da vidi šta će se dogoditi. Lažirao je povredu i glumio je da šepa nakon sparinga. Ovakve stvari s njim su sasvim normalne. Napravit će pravi šou da vidi da li neko izdaje stvari iz kampa", rekao je njegov rođak i trener Andy Lee.

Također, pred meč je Fury potpuno promijenio i način ishrane. Mnoge stvari su mu zabranjene, a šta se dešavalo otkrio je menadžer kampa Timothy Allcock.

"Imao je velike promjene u ishrani. Iz kampa smo izbacili gluposti poput dijetalne kole koje je bilo u izobilju. Tyson se ranije nikako nije držao dijete koju smo mu odredili, već je uživao u brzoj hrani, no to se sada promijenio. Također, smanjili smo broj posjeta porodice u toku priprema", istakao je Allcock.

Fury je na kraju zahvaljujući sjajnoj pripremi meča deklasirao Wildera i osvojio je WBC naslov, a novi obračun ovog dvojca zakazan je za 18. juli u Las Vegasu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.