x

Zenica

U zeničkoj Areni odigrane utakmice u okviru Lige mladih ZDK! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
KK Jumper Zenica bio je domaćin u čak 7 utakmica u najljepšoj dvorani u BiH Areni "Husein Smajlović". U čak 5 utakmica nastupile su tri selekcije (pionirke,kadetkinje i juniorke). 

Pravi festival ženske košarke uz dosta prelijepih poteza je viđen na svim utakmicama. Naše selekcije su ostvarile 100% učinak i sav rad i trud koji je uložen u proteklom periodu se isplatio odličnim igrama i pobjedama. Posebno ističemo 101 poen naših juniorki koje su savladale bivšeg prvaka BiH i veoma dobru ekipu Jedinstva Dženex iz Tuzle. 

Pionirke su izašle prve na parket i zabilježile novu pobjedu nad ekipom OKK Zenica u okviru Lige mladih ZDK. Zaista nas raduje napredak naših mladih košarkašica koje su danas prezentirale odličnu timsku košarku i ubilježile ubjedljivu pobjedu.


Dok su kadetkinje igrale čak tri utakmice i zabilježile tri vrijedne i zaslužene pobjede u susretima gdje su sve košarkašice odigrale odlično i upisale se u listu strijelaca. Prvi susret su igrale sa ekipom Orlovika iz Žepča u okviru redovnog kola Lige mladih ZDK i od samog početka je prednost rasla do konačne ubjedljive pobjede.

Drugi susret je igran u okviru ženske omladinske lige sa našim prijateljima iz Fojnice ekipom KK Star gdje su u dosta zanimljivoj utakmici tokom cijelog susreta kontrolisale ritam utakmice i na kraju zasluženo slavile. Pohvale ekipi KK Star na super utakmici.

Za kraj dana kadetkinje su savladale ubjedljivo ekipu ŽKK Tešanj i tako zaokružile dan sa tri pobjede. Pohvale za sve kadetkinje koje nisu danas bile u punom sastavu ali su priliku za igru dobile i mlađe pionirke koje su to iskoristile na pravi način.


Za kraj su juniorke u spektakularnoj utakmici savladale ekipu Jedinstva Dženex iz Tuzle,ali ono što nas raduje je odlična igra i čak postignut 101 poen u susretu sa Tuzlankama koje su pomalo bile iznenađene našom igrom.

Agresivno, sa mnogo lijepih trenutaka naše juniorke su prezentirale zaista prelijepu košarku i zabilježile pobjedu sa kojom su ostale usamljene na vrhu tabele ženske omladinske lige sa maksimalnim učinkom i pobjedama u svim susretima.

Čestitke svim igračima i trenerima na odličnoj igri, posebno hvala svim roditeljima i publici na podršci u svim utakmicama.

REZULTATI :

Pionirke : Jumper - Zenica 58:39

Kadetkinje : Jumper - Orlovik 73:40

ŽOL kadetkinje :

Jumper - Star 77:65

Jumper - Tešanj 69:45

Star - Tešanj 76:47

ŽOL juniorke :

Jumper - Jedinstvo 101:79

Travnik - Jedinstvo 16:71

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Pahuljko

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.