x

Uhapšen Ognjen Vranješ, zabranjen mu ulazak na teritoriju Belgije!

Nema kraja agoniji bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Ognjena Vranješa. Anderlechtov štoper je u ponedjeljak uhapšen na aerodromu u Charleroiju budući da nije imao valjanu dozvolu za boravak. Kao izbjeglica bez papira, on je proveo noć u zatvorenom centru u Steenokkerzeeju.

Vranješ je prošlog četvrtka putovao u rodnu Banju Luku kako bi proveo vikend s porodicom i prijateljima, daleko od briga koje ima u Anderlechtu.

Međutim, na povratku u Charleroi bh. igrač je doživio neugodno iznenađenje. Na kontroli pasoša u Belgiji je ustanovljeno kako mu je boravišna dozvola istekla. Policajci su ga od tada tretirali kao ilegalnog imigranta i zabranili mu ulazak na teritoriju Belgije.


"Zaustavljena osoba je tvrdila da je igrač Anderlechta, ali nije mogla pružiti nijedan dokaz za to", napisao je odgovorni službenik u zapisnik.


Budući da BiH ne pripada Evropskoj uniji, Vranješ je morao imati uz sebe validnu vizu ili dokument o dozvoli boravka. Vranješ ima takvu dozvolu boravka na temelju ugovora o radu s Anderlechtom, ali je prošlog mjeseca ona obustavljena.


Policija u Charleroiju je potpisala izjavu kako će ga prema proceduri poslati nazad u BiH, ali kako tu noć nije bilo letova za Banju Luku, prebačen je u Steenokkerzeel, blizu aerodroma. Tamo je proveo noć u zatvorenom centru Caricole.

Već ujutro policija je dobila potrebne papire za puštanje Vranješa pa su mu omogućili pristup teritoriji Belgije.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želite li naći jednu ženu za jednu noć? Dobrodošli u >>>>> www.XXdate.club