x

Zenica

Uništeno spomen-obilježje u Zenici još uvijek čeka bolje dane!

Ono što godinama građani ovog grada gledaju jeste devastirano spomen-obilježje Kameni spavač a na koje i dalje, bez stida, dolaze delegacije sa buketima cvijeća kako bi odale počast žrtvama.

Oštećenja na spomeniku šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata, koji simbolizira rijeku i život, izrađenom od stakla i na kojem se nalaze imena 924 poginula branitelja i stotinjak civilnih žrtava rata, vidljiva su i danas.

Razbijena staklena ploha nikada nije zamijenjena, za prvi dan Bajrama radnici komunalnog preduzeća Alba Zenica razbili su i staklenu površinu na podu, a fontana već dugo nije u funkciji.


Nakon završene izgradnje centralnog spomen-obilježja 'Kameni spavač', ova služba nikada nije preuzela održavanje istog. S obzirom na to da su evidentirana velika oštećenja na pojedinim dijelovima navedenog centralnog spomen obilježja.

Također, na navedenoj lokaciji koja se nalazi u srcu grada, svakodnevno se igraju maloljetna djeca koja i nisu svjesna da im opasnost vreba na svakom djelu ovog spomen obilježja. Fotografije možete pogledati u galeriji koju smo Vam pripremili.

Podsjetimo se, vrijednost investicije za izgradnju centralnog spomen obilježja Kameni spavač iznosila je oko 943.642 KM.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Pahuljko / Izvor: klix    

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.