x

pali prvi otkazi

Uprava Barcelone se raspada zbog neslaganja u vezi s Neymarovim i Griezmannovim transferom

Jordi Mestre podnio je ostavku na mjesto potpredsjednika Barcelone nakon što se nije slagao s ostalim članovima uprave kluba u vezi s Neymarovim transferom u katalonski klub.

Neymar se usko povezuje s povratkom u Barcelonu, a Mestre se, kao i prvi potpredsjednik kluba Jordi Cardoner, ne slaže s njegovim povratkom. Nedavno je Cardoner otkrio šta misli o Neymarovom povratku.

"Istina je da se Neymar želi vratiti u Barcelonu, no mi ne razmišljamo o potpisivanju ugovora s njim. O toj temi se i ne razgovara. Postoje mnoge stvari koje nam se nisu svidjele kada je riječ o njegovom odlasku u PSG, mnogo stvari koje smo trebali riješiti. Morate krenuti dalje, ljudi govore da smo potpisali ugovor s Neymarom, a mi nismo potpisali ništa. Nismo ni održavali kontakt s njim. On i mnogi drugi nogometaši žele igrati za Barcelonu, nije mi iznenađenje to što se želi vratiti. Događalo se to i ranije, neki su odlazili i vraćali se, Cesc Fabregas, Gerard Pique... Neymar je odličan igrač, ali morate uzeti u obzir okolnosti u kojima je otišao kako biste znali da li će te glasine postati stvarnost jednog dana", izjavio je Cardoner.

Nakon neslaganja s ostalim čelnicima kluba u vezi s Neymarovim povratkom u Barcelonu, Mestre je odlučio podnijeti ostavku pa ga mediji u Španiji nazivaju "prvom Neymarovom žrtvom".

No, prema pisanju španske Marce, Neymar nije jedini zbog kojeg je došlo do svađe među čelnicima Barcelone, a slična dilema bila je i u vezi s Griezmannovim transferom, kojem pojedini čelnici zamjeraju što je 2017. godine odbio Barcelonu i također ga ne žele vidjeti u timu.

Blaugrana će tokom ljetnog prijelaznog roka, bez obzira na sve, pokušati dovesti Neymara i Griezmanna u svoje redove, a vidjet ćemo kako će se to odraziti na ostale čelnike kluba.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.