x

KRAH U EVROPI

Varešanović nakon ispadanja Sarajeva: Ja sam prvi razočaran, nismo imali sreće

Što se tiče voljnog momenta, nemam šta igračima da zamjerim, rekao je Varešanović

Sarajevo je nakon penala eliminisano od gruzijskog Torpeda u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Nakon poraza svog tima, navijači Sarajeva su istakli nezadovoljstvo. Zviždali su svojim ljubimcima i skandirali "Mirza odlazi".

Penali lutrija

Varešanović je na press konferenciji rekao kako od ostavke, barem za sada, nema ništa.

- Hvala divnoj publici na velikoj podršci. Nažalost, nismo uspjeli da se plasiramo dalje. U drugom poluvremenu nismo uspjeli da dođemo do igre koja nas je krasila na pripremama. Da li je to pristisak ili strah, stvarno ne znam - rekao je Varešanović.

Kazao je kako je njegov tim bio bolji u produžecima, a da su penali lutrija u kojoj nisu imali sreće. Također, dotakao se i izmjena navodeći kako su Mario Vrančić i Ivan Borna Jelić Balta tražili izmjene.

Varešanović je naglasio i kako je sam razočaran.

- Svi smo očekivali i vjerovali da imamo snage, znanja i kvaliteta. Torpedo nije naivan i u takmičarskom ritmu su, dok je nama ovo druga utakmica.

Preuzima odgovornost

Neću da se vadim na sportsku sreću, ali stvarno nismo imali sreće. Što se tiče voljnog momenta, nemam šta igračima da zamjerim - kazao je Varešanović.

Šef stručnog štaba Sarajeva je rekao kako preuzima odgovornost za eliminaciju na startu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

- Nismo mi čuvali vodstvo i nismo dogovorili da se branimo. Protivnik je preuzeo sredinu terena i bili smo prinuđeni da se pomjeramo. Cijeli život sam tu, ali ne pamtim da je ovakva posjeta bila u prvom pretkolu. Ja sam odgovoran, sve na sebe preuzimam - poručio je Varešanović.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.