x

ODRŽAN PRES

Varešanović uoči utakmice s Tuzlom: Moramo biti skoncentrirani od prve do 90 minute

Sigurno je da neće biti nimalo lako, kazao je Varešanović


Fudbalski klub Sarajevo se sutra nakon osam mjeseci vraća na svoj stadion "Asim Ferhatović Hase", a uoči utakmice 27. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Tuzla Cityja održana je konferencija za medije. Novinarima su se tom prilikom obratili šef stručnog štaba Mirza Varešanović i prvotimac Ivan Borna Jelić Balta.

Osam mjeseci

- Sigurno je da neće biti nimalo lako s obzirom da u posljednjih pet utakmica protiv njih imamo četiri poraza i jedan neriješen rezultat. Drago mi je što se vraćamo na naš stadion. Moramo biti skoncentrisani od prve do 90 minute i dosta progresivniji nego što je bilo na duelu protiv Sloge. Od prve minute ćemo nastojati da ostvarimo dobar rezultat. Utakmicu protiv Sloge smatram pobjedom i još nismo dobili objašnjenje od Nogometnog saveza BiH zašto ta utakmice nije registrovana kao naš trijumf.

Tako da smo u seriji pobjeda. Motiv nam je i stadion Koševo gdje se vraćamo nakon osam mjeseci. Tu imamo dosta novih igrača koji ne znaju kako je uopšte igrati na tom stadionu, kakva je atmosfera i ambijent. Nadam se da će to pozitivno uticati na njih, da pružimo pravu partiju i da ostvarimo dobar rezultat - rekao je Varešanović pa se dotakao statusa nigerijskog defanzivca Muse Muhammeda.

- Imamo osam stranaca, a po pravilniku je dozvoljeno pet. To je najveći problem što se tiče Muse. Naša procjena je da su nam potrebniji igrači sa stranim papirima na nekim drugim pozicijama.

Dobro on radi, imao je jednu nesreću nakon priprema u Antaliji, koje je jako dobro odradio, tri sedmice je bio van trenažnog procesa zbog povrede lože. Ispao je iz ritma, ali tu je u rosteru, trenira i čeka svoju šansu. Da je mogao više igrati, jeste, ali situacija je takva kakva jeste - kazao je Varešanović.

Potvrdio je da je olakšavajuća okolnost za Sarajevo to što je Jelić Balta dobio bh. papire tako da se otvara prostor za još jednog igrača sa stranim papirima.

Lijep osjećaj

Balta je istakao kako je lijep osjećaj što se ekipa vraća na Koševo te da je timu poseban motiv što već pet međusobnih utakmica Sarajevo nema pobjedu protiv Tuzla Cityja. Dotakao se i svoje forme.

- Trebalo mi je neko vrijeme da se vratim. Sigurno je da se moja forma podigla, a mislim da mogu još više pokazati. Trebamo se svi uklopiti i treba vrijeme, bez obzira koliko neko mislio da ne treba vrijeme. Potreban nam je period da se svi zajedno upoznamo, šta neki igrači vole i slično. To se mora kroz utakmice vidjeti. Nadam se će moje partije biti sve bolje i da ćemo izboriti Evropu - rekao je Balta.

Podsjetimo, utakmica između Sarajeva i Tuzla Cityja igra se sutra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 18:00 sati.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.