x

Postaje trener u Herthi

Vedad Ibišević završio karijeru i ekspresno dobio novi posao

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević (36) završio je profesionalnu fudbalsku karijeru i ekspresno je započeo trenersku karijeru.

Legendarni napadač okončao je profesionalnu karijeru, ali neće biti bez obaveza jer je postao trener u Herthi.

Ibišević će voditi brigu o napadačima prvog tima te klupske akademije i na taj način će legendarni bh. napadač početi trenersku karijeru.

"Uvjeren sam da će svojim iskustvom pomoći našim ofanzivnim igračima da postanu još bolji", rekao je sportski direktor Herthe Fredi Bobić.


Trener Pal Dardai je također sretan što će pored sebe imati čovjeka kao što je Ibišević.

"Vedad je uvijek bio moja produžena ruka na terenu. On je pravi vođa i radujem se saradnji sa njim".

Ibišević je zadovoljan zbog činjenice da je u klubu kojeg voli krenuo u nove izazove.


"Nakon što je postalo jasno da ću završiti karijeru imao sam jako dobre razgovore sa predstavnicima Herthe, posebno sa Fredijem i Palom. Klub mi je u srcu, osjećam se kao Herthanrer i sretan sam i zadovoljan što sam preuzeo ovu dužnost", poručio je Ibišević.

Bh. fudbaler je dres Herthe nosio od 2016. do 2020. godine i zabio je 54 gola u 158 utakmica. U bogatoj karijeri igrao je još za Stuttgart, Hoffenheim, Aachen, Dijon i PSG.

Za reprezentaciju BiH postigao je 28 golova u 83 nastupa, a ostat će upamćen kao prvi strijelac naše selekcije na velikom takmičenju, protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.