x

Veliko priznanje za selektora: Irfan Smajlagić primljen u rukometnu Kuću slavnih

Na gala večeri Evropske rukometne federacije (EHF), održanoj u ponedjeljak u Beču, objavljena su imena rukometnih velikana koji su primljeni u Kuću slavnih, a među njima se našlo i ime Irfana Smajlagića, aktuelnog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Naime, EHF je povodom 30. godišnjice osnivanja odlučio uspostaviti dodjeljivanja godišnjih nagrada najboljim pojedincima i Kuću slavnih evropskog rukometa, a u nju je primljeno po 30 velikih rukometnih imena u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U muškoj konkurenciji uz Smajlagića, koji je imao sjajnu igračku karijeru na poziciji desnog krila, iz regiona su u Kuću slavnih uvršteni još: Ivano Balić, Kiril Lazarov, Dragan Škrbić, Vid Kavtičnik, Momir Ilić i Arpad Šterbik.

Zasluženo mjesto u Kući slavnih, između ostalih, dobili su i Thierry Omeyer, Stefan Kretzschmar, Tomas Svensson, Jackson Richardson, Olafur Stefansson…

“Drago nam je što možemo odati počast legendama naše igre na kulminaciji 30. godišnjice Evropske rukometne federacije. Uvođenjem nagrada za izvrsnost i Kuće slavnih, EHF stavlja u centar pažnje najbolje igrače sezone i odaje počast onima koji su ostavili trag u rukometnom sportu. Njihova sportska dostignuća govore o njihovoj veličini i ponosni smo što odajemo priznanje igračima koji su oblikovali našu igru”, rekao je Michael Wiederer, predsjednik EHF-a.

Anadolija


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.