x

Trail Blazersi slavili u gostima

Veoma dobra partija Nurkića u pobjedi Portlanda protiv Toronta

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su u gostima pobijedili Toronto Raptorse sa 114:105.

Portland je u veoma zanimljivoj utakmici uspio da dođe do svoje 20. pobjede u ovoj sezoni, a ovaj put Trail Blazersi bili su bolji od Raptorsa.

Gosti su odlično počeli meč i već nakon prve dionice imali su prednost od 33:15. Portland je i u drugoj četvrtini nastavio s odličnom igrom, te je već tada bilo jasno da će Toronto teško do pobjede.

Na pauzu se otišlo kod rezultata 64:34 za Portland što je bila prednost koju košarkaši Toronta nisu mogli da stignu do kraja meča.


Toronto je u nastavku djelovao dosta bolje na parketu i znatno su smanjili zaostatak, ali na kraju nisu imali snage za potpuni preokret. Portland je uspio da izdrži do samog kraja i slavi sa 114:105.

Portland su do pobjede vodili Little, McCollum i Simons koji su ubacili po 19 poena u ovoj utakmici, dok je kod Toronta najefikasniji bio Siakam sa 28 poena.


Bh. košarkaš Jusuf Nurkić na parketu je proveo skoro 32 minute, te je upisao 11 poena, 11 skokova i dvije asistencije.

Sjajan meč gledali smo i u Denveru gdje su Nuggetsi sa 117:111 uspjeli da pobjede ekipu Detroit Pistonsa.

Denver je do nove pobjede u ovoj sezoni vodio nevjerovatni Nikola Jokić koji je odigrao još jedan odličan meč. Jokić je utakmicu završio sa 34 poena, devet skokova i osam asistencija.

Portland je u veoma zanimljivoj utakmici uspio da dođe do svoje 20. pobjede u ovoj sezoni, a ovaj put Trail Blazersi bili su bolji od Raptorsa.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.