Slavica Rokvić podelila recept za posni ručak
Slavica Rokvić važi za domaćicu kakva se retko sreće.
NAJČITANIJA VIJEST:
Velika tuga! Preminuo dječak Adam Tričić: Prikupljaju novac za dženazu
Kao veliki zaljubljenik u prirodu i zdrav način života, nastoji da priprema obroke bazirane na povrću, a recepte neretko podeli sa pratiocima na Instagramu.
Imajući u vidu da su u ovom doba godine temperature izuzetno visoke i da, samim tim, nije ni malo prijatno stajati kraj šporeta, Slavica je podsetila na jednostavan recept za ručak.
- Kada su ovakve vrućine pripremam uglavnom lagana jela. Ovo posno jelo sprema se za tili čas. Bukvalno sam samo šampinjone kupila, ostalo sam imala u frižideru – napisala je u objavi, a zatim dala detaljne instrukcije.
- Iseckam praziluk, batat (nisam imala šargarepu), tikvicu, čen belog luka i prodinstam. Dodam iseckane šampinjone. Kad pečurke puste svoju aromatičnost, u secko ubacim malo dinstane smese i izblendiram. Ponovo vratim u šerpu i dodam spanać, veoma kratko, uz mešanje na laganoj temperaturi. Kada je gotovo dodam biljnu pavlaku za kuvanje, ovog puta od ovsa.
Paralelno stavim da se kuva testo i ručak spreman za pola sata – istakla je Slavica Rokvić i pokazala kako izgleda ručak po njenom receptu.
Na kraju Instagram posta, majka Nikole Rokvića, uputila je važnu poruku:
NAJČITANIJA VIJEST:
- Kao što nastojimo zdravo da hranimo svoje telo, ne zaboravimo da još više pažnje posvetimo onome čime hranimo dušu. Jedno bez drugog ne ide. Radujmo se zajedno.
story.rs