x

SAVJETI

Vježba koja sprečava kožu da se opusti

Izvode se tako što treba da postavite ramena uspravno i malo da ih zabacite unazad

Proces starenja čini da koža bude opuštena i manje elastična, a višak kilograma utječe i na stvaranje masnih naslaga čak i u obrazima i vratu. Sve ovo zajedno može dovesti do stvaranja podbratka. Još jedan od uzroka stvaranja podbratka jeste gledanje u mobilni telefon savijene glave.

Važna ishrana

Uzmite telefon u ruke i pogledajte nadolje, primijetit ćete kako se ispod vaše brade i na vratu stvaraju nabori. Srećom, postoje rješenja koja će vam pomoći da se oslobodite podbratka. Pored izbalansirane ishrane i vježbanja koji su neophodni za zdravlje i ljepotu, možete prakticirati i joga vježbe lica.

U toj seriji vježbi postoje i vježbe za podbradak koje se zasnivaju na određenim i jednostavnim pozama, zatežu kožu i smanjuju nabore ispod brade. Još jedna njihova prednost jeste što ih možete raditi uvijek i svuda, potrebno vam je par minuta i minimalan trud. Uz svakodnevno vježbanje, vaše lice može izgledati mlađe i mršavije.

Izvode se tako što treba da postavite ramena uspravno, malo da ih zabacite unazad. Šake možete staviti na ramena, a zatim udahnite duboko na nos, a zatim izdahnite na usta. Pomjerite glavu u desnu stranu nagore i počnite da pomjerate usne tako da ih “pućite” ka desnoj strani, treba da osjećate da se mišići u vratu zatežu. Važno je da vam ramena ostanu spuštena.

Glavu nazad

Vratite glavu ka centru, pa pomjerite u lijevu stranu, a zatim ponovo ka centru, pa ponovite nekoliko puta na desnoj strani. Ponavljajte naizmjenično.

Nakon ove vježbe možete da uradite još jednu - zabacite lagano glavu nazad i ostanite u tom položaju nekoliko minuta, ali neka vam pogled bude usmjeren ka gore. Držite šakama ramena kako se ne bi povlačila na gore, a zatim savijte glavu dole i vratite se u prvobitni položaj.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.