VLATKO STEFANOVSKI I MIROSLAV TADIĆ - Dom Mladih Sarajevo

31.03.2021 20:00

31.03.2021. Dom Mladih Sarajevo u 20 sati!


Jedan od najboljih gitarskih projekata ovog prostora, zakazao je turneju u 2021. godini na kojoj će predstaviti svoja umijeća na pozornici u Tuzli, Sarajevu, Zenici i Mostaru. Početak turneje zakazan je za kraj marta 2021. godine.

Uspješna suradnja izmeđuStefanovskog i Tadića započela je još 1998. godine, kada su zajedno realizirali album pod nazivom Kruševo. Nakon toga uslijedio je veliki koncert u Beogradu, u Sava Centru „Live in Belgrade“. Virtuozni duo surađivao je i s bugarskim kavalistom Teodosijem Spasovom u sklopu njihovog trećeg zajedničkog projekta.

Ovim koncertnim nastupima dvojica gitarskih virtuoza predstaviti će svoju jedinstvenu kombinaciju flamenca, instrumentalne rock, blues, jazz i etno jazz glazbe koju izvode sa superiornom preciznošću i neviđenom energijom. Njihova suradnja otkriva novu stranu zvuka akustične gitare, stvarajući novu paletu zvukova u kojoj miješanju lokalno i globalno; tradicijsko i univerzalno, s ciljem istraživanja tradicionalne makedonske glazbe, makedonskih ritmova i melodike u kombinacije sa suvremenim svijetom glazbe. Vlatko Stefanovski, kao jedan od najvećih gitarističkih virtuoza ovih prostora i Miroslav Tadić, koga je i „Guitar Player Magazine“ uvrstio među 30 najboljih svjetskih gitarista, jamče nezaboravne gitarske koncerte, strastvenu energiju i ugodno druženje.

Ulaznice u prodaji u sistemu KupiKartu.ba, na platou Skenderije te na blagajni BKC-a.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.