x

Volkswagen predstavio redizajnirani T-Cross

Ispostavilo se da je lansiranjem modela T-Cross, Volkswagen uradio odličan posao jer je ponudio ono što evropskom tržište traži - mali SUV po relativno pristupačnoj cijeni.

Do sada je isporučeno 1,2 miliona primjeraka, a ovaj model je već rasprodata za cijelu godinu, kažu u njemačkoj kompaniji. A sada je vrijeme za redizajn.

Promjene na automobilu počinju od prednje strane, gdje T-Cross za 2024. dobija LED matriks farove kao standardnu opremu u Style i R-Line paketima, i kao opciju na Life varijanti.

Tu su i svjetleće lajsne koje se prostiru do amblema brenda.

Osnovni model će imati alu felne od 16 inča, dok će skuplji dobiti veći set prečnika 17 inča.

Stop svjetla su dobila vizuelni motiv u obliku slova X i takođe se "povezuju" LED trakom.

Iako je u pitanju redizajn, T-Cross je sada 27 milimetara duži od svog prethodnika.

Naravno, neće biti većih promjena u kabini, već su dimenzije povećane zbog promjena u dizajnu branika. Sada je dužina T-Crossa 4135 mm, a međuosovinsko rastojanje i dalje iznosi 2563 mm.

Sve verzije sada se isporučuju sa digitalnom instrument tablom, dimenzija 8 ili 10 inča, u zavisnosti od nivoa opreme.

Kada su u pitanju ekrani, na centralnoj konzoli je ekran od 8 inča na jeftinijim verzijama T-Cross ili 9,2 inča na skupljim konfiguracijama, dok multimedijalni sistem koristi najnoviji hardver i softver.

Kapacitet prtljažnika je više nego pristojan za vozilo ove veličine i varira od 385 do 455 litara u zavisnosti od položaja zadnje klupe (pomjera se klizno i do 140 mm).

Ako preklopite zadnja sedišta, zapremina se povećava na 1281 litar. Za još veću funkcionalnost, suvozačevo sjedište se takođe može preklopiti.

Ponuda motora počinje sa 1.0 TSI benzincem. Trocilindarski turbo motor je dostupan u varijantama sa 95 KS ili 116 KS.

Prvi je kombinovan sa petostepenim manuelnim menjačem, dok drugi ima šestostepeni manuelni ili opcioni sedmostepeni automatizovani menjač sa dvostrukim kvačilom.

Dostupan isključivo sa DSG-om, veći 1.5-litarski četvorocilindarski motor proizvodi 150 KS.

VW će početi da prima porudžbine za osveženi T-Cross ove jeseni i planira da počne sa isporukom u prvom kvartalu 2024. Inače, na promo fotografijama prikazana je verziju sa najskupljom opremom R-Line.

(B92)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.