x

Walter Ego Pub od sada i na Marin dvoru: Pizzeria i pivnica posvećena gradu Sarajevu i njegovim herojima! (Galerija)

Nakon uspješnog otvaranja broja jedan na Koševskom brdu, Walter Ego Pub je u srijedu, 7. oktobra otvorio vrata za sve goste na novoj lokaciji - Marin dvoru. Grad Sarajevo je time postao bogatiji za još jedan odličan ugostiteljski objekat. Walter Ego Pub predstavlja pizzeriju i pivnicu posvećenu Sarajevu i sarajevskim herojima, te svim onima koji su odrasli za ovaj grad i umrli uz zvuk stare ex Yu muzike.

Walter Ego Pub 2

Kranjčevićeva 29, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Da Walter Ego Pub pruža sve na jednom mjestu zna veliki broj ljubitelja dobrog provoda, jedinstvenih pića i specijaliteta još po objektu na Koševskom brdu (Braće Begić 26.). Osluškujući apetite svih oni koji su proveli sate i sate u Walter Egu, rodila se ideja o objektu broj 2 koji je sinoć otvoren na Marin dvoru. 


Walter Ego Pub je ugodnog ambijenta, pažljivo opremljen, gdje možete uživati u jedinstvenim pićima, ali i posebno spremljenim specijalitetima. U ponudi za sve goste, Walter Ego Pub ima ne samo kraft pivo iz već poznate Pivare (sada i destilerije) Semizburg, već i prvi bosanski viski - Bos Taurus.


Semizburg po ekskluzivnoj recepturi samo za Walter Ego pravi tri različita piva - Walter Red IPA, Walter Dark (tamni lager) i Walter Light (Bohemian Pilsner), kao i Small Batch Single Malt Walter Ego viski i Walter Ego gin. Pored ugođaja i selekcije pića, domaćini su se pobrinuli da ponude i selekciju najboljih pizza i pasti, kao i kobasica i drugih grickalica. 


Inače, ideja o pokretanju Walter Ega se rodila na poseban način. Naime, Samra se nakon 20 godina rada za UN nedavno vratila u Sarajevo, te skupa sa svojim partnerom - kuharom i pizza majstorom Adisom i Semizburgom su jednostavno željeli ponuditi svojim gostima poseban ugođaj. Kada se ovakvi ljudi sa posebnim iskustvom nađu na jednom mjestu onda je jasno da će i samo mjesto posebno. Kako Samra kaže otvorila je sebi kafanu da ima gdje da izađe i osjeća se kao kod svoje kuće. 


Walter Ego Pub je mjesto koje odiše posebnim duhom. Konobarice u odorama pionirki, sa crvenom maramom i petokrakom u znak na jedan dobro zapamćen period zaista čine da se osjećate u drugom vremenu. Walter Ego Pub je tu za vas bilo da se radi o vašoj potrebi da se dobro provedete, uživate u najljepšim pićima ili posebnim specijalitetima. Budite dio jedne lijepe priče i opustite se sami, s prijateljima ili obitelji. Walter Ego Pub piše vaše najljepše momente, stoga ste svi dobrodošli. 

Walter Ego možete pratiti i na Facebooku ili Instagramu: 

https://www.facebook.com/walteregopub

https://www.instagram.com/walteregopub/

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić/Ekskluziva.ba, Selma Muminović/Senzacija.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.