WHITESNAKE - Dvorana Mirza Delibašić

19.07.2022 21:00

Datum: 19/07

Mjesto: Dvorana Mirza Delibašić, Sarajevo

Legendarni Whitesnake na svojoj oproštajnoj turneji dolaze u Sarajevo! Najveći rock spektakl sljedećeg ljeta u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu, dvorana Mirza Delibašić Skenderija, 19. juli 2022!

Teza da nakon Stinga u Sarajevu godinama opet neće biti velikih koncerata svjetskih muzičkih izvođača, pada u vodu već danas objavom iste agencije "krive" za Stingov dolazak u Sarajevo!

Kako Avalon danas najavljuje, jedan od najvećih svjetskih bendova svih vremena Whitesnake, predvodjen unikatnim frontmenom i pjevačem Davidom Coverdaleom je produžio već svoju objavljenu i zatvorenu Evropsku turneju gdje se oprašta od svoje publike. Isključivo zbog izazova sviranja u Sarajevu, Whitesnake će nastupiti u Skenderiji 19. jula 2022. godine na izričitu želju Davida Coverdalea da u svojoj bogatoj karijeri ima i Sarajevo kao grad u kome je pjevao!

Ovo se istovremeno poklapa sa željom fanova iz Bosne i Hercegovine koji su u ogromnom broju pisali Avalonu da poslije Stinga dovede i legendarni Whitesnake u Sarajevo, pogotovo nakon objave datuma za koncerte u Zagrebu, Beogradu i Skoplju. Koncert je potvrđen prosle nedjelje da bi danas bio i službeno objavljen kao prednovogodišnji poklon svim fanovima Whitesnakea u Bosni i Hercegovini.

Sarajevski koncert predstavlja jubilarni 10 koncert koji će Avalon organizovati Whitesnake-u na Balkanu u njihovoj dugogodišnjoj zajedničkoj saradnji.

Unatoč odličnim recentnim albumima i izvanrednim i energičnim koncertima, veliki David Coverdale je odlučio da stavi tačku na Whitesnake sa stilom u velikoj "farewell" oproštajnoj svjetskoj turneji svog benda.

Bosanskohercegovačka publika će u Skenderiji imati priliku da čuje hitove kao sto su: "Here I go Again", "Is This Love", "Fool Fool You Lovin'", "Still of the Night", te sve ostale velike hitove iz dugogodisnje karijere "bijele zmije" koja je uvek pretstavljala puno više od odličnog heavy metal benda privlačeći ogroman broj "mainstream" publike na svojim koncertima.

Ulaznice će biti puštene u prodaju od srijede 22. decembra u 9 ujutro!!

Ulaznice za ovaj rock spektakl su najbolji poklon za Novu Godinu.

Idemo dalje!

Avalon Produkcija


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.