x

ZABRANE SE NASTAVLJAJU

YouTube širom svijeta blokira medijske kanale koje finansira Rusija!

YouTube blokirao je pristup kanalima širom svijeta povezanim s ruskim državnim medijima, vodeći se politikom zabranjivanja sadržaja koji negira, umanjuje i banalizira već dokumentovano nasilje koje se odvija u Ukrajini.

Iz najpopularnije svjetske video platforme koja se nalazi u vlasništvu kompanije Google saopštili su kako rusku invaziju na Ukrajinu svrstavaju pod svoju politiku nasilnih događaja te da će svi sadržaji koji osporavaju istu biti uklonjeni.


Farshad Sadloo, glasnogovornik YouTubea rekao je kako je i blokiranje ruskih kanala u skladu s tom odlukom, prenosi Reuters.

YouTube je, podsjećamo, prethodno blokirao vodeće kanale Rusije RT i Sputnjik koji su daljnja ograničenja nazvali neopravdanom cenzurom.


"Blokiranje od strane YouTubea nije ništa drugo nego napad na jedan od osnovnih principa demokratskog društva - slobodu štampe", naveo je Sputnjik.

YouTube nije precizirao o kojoj je brojci blokiranih kanala riječ, ali ni kada će isti biti vraćeni.


Odluka dolazi nakon što su iz kompanije Googla pozvali YouTube da poduzme dodatne kaznene mjere protiv ruskih kanala optužujući ih za širenje lažnih navoda o Ukrajini i ratnim dešavanjima u toj zemlji.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


U braku sam sedam godina bez djeteta, pa se moj muž počeo čudno ponašati, u zadnje vrijeme dolazi kući i više ne provodi vrijeme sa mnom, a razveo se od mene. Tako sam postala jako tužna i izgubljena u životu jer mi je doktorica rekla da nema načina da zatrudnim, to bi mi stvarno zagorčalo život. sve dok nisam naišla na prijatelja koji mi je s interneta pričao o DR Alabi, kako je pomogao mnogim ženama sa sličnim problemima kroz koje ja prolazim, pa sam ga kontaktirala na: [email protected] i objasnila mu. rekao mi je sve što trebam dati prije nego što je mogao odustati od čarolije da vrati mog muža, što sam i učinila, i poslao je snažnu molitvu koju sam morala izgovoriti usred noći dok je bacio ljubavnu čaroliju. Bilo je to čudo 48 sati kasnije, moj jedini muž mi se vratio i ispričao se za sve što je učinio i rekao mi da je u potpunosti spreman podržati me u bilo čemu što želim. Brzo sam nazvala apatu i ispričala mu što se događa u tom trenutku, a on mi je također pripremio i poslao lijek koji je rekao da će izliječiti sve neželjene bolesti ili infekcije koje me sprečavaju da zatrudnem, a zatim me uputio u to. kako ga koristiti prije nego što upoznam svog muža. To je nakon korištenja ove autohtone biljke i korijena, nekoliko tjedana kasnije počela sam osjećati znakove trudnoće po cijelom tijelu, stvarno sam trudna, upravo sam 1. ovog mjeseca rodila dječaka. Obećavam da ću cijeli svijet obavijestiti o DR Alabi kako bih očuvao svoju vezu, kao i da će mi dati djecu, koju danas s ponosom mogu zvati svojom. Za svaku ženu kojoj je to nemoguće, evo prilike da se nasmiješite i donesete sreću svojoj obitelji, obratite se na e-mail DR Alabe: [email protected] ili kontaktirajte njegov WhatsApp/viber na ovaj broj:+1(425) 477- 2744, on je Bog poslan da vrati izgubljene ljubavnike i donese vam sreću.