x

„Zabavna matematika“ – tema 17. dječjeg festivala „LINO-FEST 2019“

17. festival dječje pjesme „Lino-Fest 2019“ održat će se 8. lipnja/juna 2019. godine u 17 sati u Domu mladih u Sarajevu. Tema ovogodišnjeg festivala je „Zabavna matematika“. Ulaznice su puštene u prodaju i mogu se kupiti na blagajni „Centra Skenderija“ (Plato „Skenderija“) po cijeni od 5 KM.

Lino-Fest, festival poznat mališanima diljem regije po dobrom druženju i lijepoj glazbi, je kroz godine prepoznat kao važan edukativni sadržaj jer omogućava djeci da kroz glazbu i različite sadržaje usvajaju pozitivne i univerzalne vrijednosti. Pažljivo osmišljen zabavno-edukativni program i 16 ovogodišnjih natjecateljskih skladbi obećavaju dobar provod za sve mališane koji se pridruže ovoj manifestaciji. 

„U proteklim godinama je ova manifestacija za djecu postala tradicionalna u Sarajevu. Svake godine okupi veliki broj talentirane djece koji uz pjesmu i druženje svojim vršnjacima prenose značajne poruke. Ove godine želimo djeci približiti matematiku, tj. prikazati im je na zabavan i kreativan način. Općepoznata je činjenica da veliki broj školaraca ne voli matematiku, osjećaju odbojnost i strah prema matematici, smatraju je najtežim školskim predmetom i mnogo su puta poželjeli da matematika zauvijek nestane. Koristeći djeci prihvatljiv scenarij festivala o matematici, njenoj važnosti, zanimljivim pjesmicama o matematici i brojevima, pokazat ćemo im da matematika nije nikakav bauk te da postoji bezbroj svakodnevnih životno važnih aktivnosti za koje nam je potrebna matematika.“, kazala je Ivana Krstanović, članica Direkcije Festivala. 

„I ovogodišnja manifestacija ima cilj glazbeni odgoj djece, uključivanje djece u kulturni život Bosne i Hercegovine, razvijanje ljubavi prema glazbi i kulturi, razvoj kreativnih sposobnosti, te zbližavanje djece iz cijele regije.“, dodala je Ivana Krstanović. 

U natjecateljskom dijelu programa nastupit će 16 izvođača iz BiH i regije, i to iz Sarajeva, Širokog Brijega, Goražda, Mostara, Splita, Zagreba, Vukovara, Đurđevca, Novog Sada, Požege, Podgorice, koji će izvesti nove autorske dječje skladbe eminentnih autora, a njihov nastup bit će upotpunjen tematskim izvedbama dječje baletne skupine „Bellarte“ i plesne škole 'AP' iz Sarajeva, zabavnim programom u kojem će, između ostalih, nastupiti zbor „Princess krofne“ i hor „Suncokreti“ iz Sarajeva, druženjem s medvjedićem LINOM i dodjelama nagrada najboljim izvođačima. 

Režiser i scenograf festivala je Adnan Đindo, koreografiju potpisuje Dajana Popović, a scenarij Ivana Krstanović. Voditelji programa su glumci Elmir Krivalić i Olivera Blažević. 

Izvršni organizator festivala je Udruga „Facultas za prosperitet mladeži“, a kreativni producent Udruga „Libertas“. Generalni pokrovitelj festivala je „PODRAVKA“, a idejni tvorac festivala (2003.) je dr. sc. Marijo Pejić. 

Prijatelji festivala su: Hayat TV, RSG Radio, Antena Sarajevo, Depo portal, Vesela sveska, Male novine, Vesela sveska Sveznalica, Vesela pčelica, Televizija Hema, Metromedia, portal „Dječiji svijet“, KJP „Centar Skenderija“ Sarajevo i Šumi.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.