x

RAJ ZA TURISTE

Zašto je Singapur vrhunska luksuzna destinacija?

Ostrvski grad-država u jugoistočnoj Aziji možda je male geografske veličine ali može mnogo toga da ponudi turistima iz cijelog svijeta.

Destinacija koje obećava obilje zabave, mega tržne centre, besprijekorne javne površine i bujne zelene predjele usred užurbanog gradskog pejzaža futurističkog izgleda je Singapur.

Ostrvski grad-država u jugoistočnoj Aziji možda je male geografske veličine ali može mnogo toga da ponudi turistima iz cijelog svijeta. Od svojih trgovačkih četvrti do predivnih vrtova i nebodera, u Singapuru zaista moći ćete uživati u luksuznom odmoru.


Orchard Road u Singapuru je centar luksuznih modnih brendova, uključujući Armani, Gucci, Cartier, Victoria's Secret, Michael Kors i druge.

Sa dva elegantna kazina, Singapur se i dalje rangira kao jedno od najboljih kazino utočišta na svijetu. Marina Bay Sands ima 500 stolova za igre, 1.600 slot mašina i 30 privatnih igraonica.


Putnicima koji su zainteresovani da urone u kulturu Singapur nudi uzbudljiv izbor muzeja i radionica. Ljubiteljima umjetnosti i kulture dostupne su brojne institucije, uključujući Singapursku umetničku galeriju i Muzej nauke o umjetnosti. Putnici su također pozvani da urone u interaktivne aktivnosti, koje uključuju radionice izrade nakita, slikanja, kaligrafije i obrade kože.

Singapur se također ponosi onim što može da ponudi svima koji vole prirodu. Turisti su pozvani da istraže MacRitchie Reservoir Park i posjete njegove sove, leteće lemure i cvjetnu kupolu tokom svog boravka. U međuvremenu, Pulau Ubin je jednosatno putovanje od Singapura i nudi vožnju kajakom, pješačenje i vožnju biciklom, dok je mjesto svjetske baštine Uneska, Singapurska botanička bašta, nešto što ne bi trebalo propustiti.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.