x

OD 12 SATI

Zbog grmljavinskog nevremena u BiH na snazi žuti meteoalarm!

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je da će danas na snazi biti žuti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena. U poslijepodnevnim satima se u našoj zemlji očekuju padavine, koje se na radost ljubitelja lijepog vremena neće dugo zadržati.

Iz FHMZ-a su obavijestili građane da zbog grmjavine budu pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće.

Žuti meteoalarm će na snazi biti od 12:00 do 18:00 sati u Sarajevu i Tuzli, dok će u Banjoj Luci, Foči, Prijedoru i Višegradu žuti meteoalarm na snazi biti od 12:00 sati pa sve do ponoći.


Sutra će u većem dijelu naše zemlje preovladvati pretežno sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje tokom dana. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle.

Poslije podne se očekuje lokalno slaba kišu centralnim i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 13 do 19 stepeni celzija, a dnevna od 25 do 30, na jugu do 32 stepena celzija.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.