x

Zbog ove djevojčice (11) je krenuo u osvetu: Nije mogao da se pomiri sa njenom tragičnom smrću! Evo ko je tinejdžerka koju je pomahnitali ubica spominje u poruci pred masakr!

Sumanuti terorista koji je u napadu na dvije džamije u gradu Krajstčerču na Novom Zelandu ubio je najmanje 49 ljudi, a više od 20 je ranio uradio je to kako je napisao iz osvete.

Brenton Tarant (28) je kao jedan od glavnih motiva za masakr koji je počinio naveo osvetu za ubistvo Ebe Akelund (11) u terorističkom napadu na Stokholm 2017.

Tad je Uzbekistanac Rahmat Akilov kamionom uletio u masu i ubio petoro ljudi, a među žrtvama je bila i Ebe. Tarant je u svom manifestu napisao da se djevojčica vraćala iz škole kući kad je na ulici pokosio islamista.

„Nisam više mogao da ignorišem terorističke napade. To su napadi na moje ljude, napadi na moju kulturu, napadi na moju vjeru i na moju dušu. Ne mogu da ih ignorišem“, napisao je on.


Ebe je bila djelomično gluha, i nestala je poslije terorističkog napada Uzbekistanaca ukradenim kamionom. Njeni roditelji su na društvenim mrežama objavili kćerkinu fotografiju kako bi je pronašli. Ubrzo su saznali da im je dijete među žrtvama teroriste Akilova.


Ebe je u manifestu manijaka sa Novog Zelanda spomenuta više puta.

„Ebe je bila nešto drugačije. Mlada, nevina i mrtva Ebe. Njena smrt, za koju su krivi uljezi, njena nasilna smrt natjerala me je da učinim ovo“, napisao je manijak.Otac djevojčice, Stefan Akerlund, zgrožen je činjenicom da je terorista sa Novog Zelanda iskoristio njenu smrt kako bi opravdao ovaj stravičan čin.

„Oblio me hladan znoj kada sam video oružje sa imenom moje kćerke na njemu. Kada ćemo, dođavola, napokon moći da tugujemo u miru“, rekao je on.

Treba podsjetiti da je grob djevojčice jedan imigrant oskrnavio više od 30 puta i da ga je policija nekoliko puta hapsila, ali odmah puštala na slobodu poslije informativnog razgovora.


Evin otac je inače optužio švedske vlasti da snose direktnu krivicu za smrt njegove kćerke tvrdeći da Akilov trebao da bude na vrijeme deportovan, zajedno sa svim ostalim imigrantima, i da bi u tom slučaju njegova kćerka i druge žrtve bile žive i danas.


Poslije terorističkog napada u Krajstčerču uhapšeno je četvero ljudi, a među njima je i Tarant. Ubica je na Fejsbuku uživo prenosio početak napada. Osim profila na Fejsbuku, bio je i korisnik Tvitera, ali je taj korisnički nalog uklonjen te je na toj društvenoj mreži objavio fotografije oružja, ali i poveznicu na svoj manifest.

On je na 73 stranice napisao antimigrantski manifest u kojem je objasnio ko je on i razloge svojih postupaka.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.