x

Zenica

Zenički studenti učestvovali u regionalnom susretu studenata građevinarstva!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
U periodu od 30.4. do 04.05. studenti Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici učestvovali su u regionalnom susretu studenata građevinarstva koja se održavala u Budvi pod organizacijom Univerziteta u Skoplju. 

Studenti Univerziteta u Zenici postigli su izuzetne uspjehe ostvarujući treće mjesto na generalnom plasmanu, pri čemu su se našli iza Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu, a iza sebe ostavljajući još preko 20 fakulteta Jugoistočne Europe.

Učešće su uzeli u 7 naučnih disciplina, kao i 7 sportskih, a značajan uspjeh ostvarili su osvajajući: 3. Mjesto u Metalnim konstrukcijama, 2. Mjesto u Organizaciji, ekonomici i tehnologiji građenja, 1. Mjesto iz betonskih konstrukcija, 3. Mjesto u ženskoj odbojci, 3. Mjesto u timskom šahu i 1. Mjesto u ženskoj odbojci.  


Ovim putem studenti Politehničkog fakulteta se zahvaljuju sljedećim kompanijama i organizacijama na finansijskoj pomoći i pomoći pri organizaciji: Arel d.o.o., Altea d.o.o., Aksa d.o.o., Interimpex d.o.o., ITC d.o.o., HERING d.d., IPSA institut d.o.o., Alu Wood d.o.o., Hifa-oktan d.o.o., kao i Univerzitetu Zenica, Politehničkom fakultetu, te dekanu Politehničkog fakulteta v.prof.dr. Sabahudinu Jašareviću za bezuslovnu podršku i pomoć .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.