x

Treća divizija

Ženska stonoteniska reprezentacija BiH upisala dvije pobjede i poraz na SP

Ženska stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno u Halmstadu učestvuje na 54. izdanju Svjetskog prvenstva, gdje je u prva dva kola upisala dvije pobjede i poraz.

Na ovoj renomiranoj smotri najboljih u Trećoj diviziji boje BiH u Švedskoj predvode sjajna Emina Hadžiahmetović, Snežana Marković i Sanja Milojica, dok sa ekipom kao trener uz ekipu Amela Hadžiahmetović Mujezinović.


Naše najbolje stonoteniske će pokušati izboriti prvo mjesto i plasman u viši rang u konkurenciji Norveške, Velsa, Maldiva, Šri Lanke i Bangladeša.


U prvom kolu BiH je sa 1:3 poražena od Velsa, da bi u naredna dva kola ostvarila pobjede, protiv Šri Lanke sa 3:1 te danas nad Bangladešom od 3:0 (bez borbe). 


Do kraja grupne faze Emina Hadžiahmetović i ostale reprezentativke imat će još dva duela, sutra protiv Maldiva te na kraju protiv Norveške. 


"Još imamo šansi da se plasiramo u Drugu diviziju i pored poraza na startu od Velsa. Ključni meč igramo protiv Norveške u petom kolu", kazala je trener Amela Hadžiahmetović Mujezinović iz Halmstada.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.