x

CENTRALNI ZATVOR BEOGRAD

Zoranu Marjanoviću nije dopušteno da vidi maloljetnu kćerku!

Sud nije odobrio maloj Jani Marjanović (12) da posjeti oca Zorana u pritvoru iako "nije pravio probleme u Centralnom zatvoru". U sudu, međutim, tvrde da nisu ni dobili Janinu molbu iako je, kako tvrdi porodica, ona podnijeta još 24. novembra.

Viši sud u Beogradu nije dozvolio maloj Jani Marjanović (12) da u Centralnom zatvoru posjeti oca Zorana (44), koji je prije četiri mjeseca prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora zbog ub.stva supruge Jelene (33) 2. aprila 2016. u Borči.

Zoran Marjanović i Jana su se, inače, posljednji put vidjeli 22. jula ove godine, kada je on, poslije izricanja presude, iz Višeg suda u Beogradu nakratko otišao kući da uzme stvari, nakon čega je odveden u pritvor.


Zoranov brat Miloš Marjanović, koji je u međuvremenu postao Janin staratelj, po savjetu advokata je sačekao da tužilaštvo i odbrana dobiju pisani otpravak presude u vezi sa zločinom u Borči, i da tek onda napiše molbu sudu da Jana posjeti oca.

– Ovim putem vas molim kao staratelj maloljetne Jane Marjanović da joj odobrite stalnu dozvolu za posjetu njenom ocu Zoranu Marjanoviću. Imajte u vidu da Jana svakodnevno izražava veliku želju da viđa i posjećuje oca, kog nije vidjela više od četiri mjeseca, zbog čega posebno pati, te insistira da ga viđa – navodi se.


Međutim, Viši sud je već sutradan, 25. novembra, na svom sajtu, u odjeljku gdje se prati tok predmeta, saopštio da se molba Miloša i male Jane odbija.

Djevojčica, podsjetimo, redovno piše pisma ocu, u kojima mu poručuje da jedva čeka da ga vidi, a jedno takvo pismo je objavio u septembru.

– Tata, mnogo sam tužna, jer mi nedostaješ. Jedva čekam da te vidim i zagrlim. Ja sam dobro i ništa ne brini. Počela mi je škola i obećavam ti da ću biti najbolji đak! Svi smo dobro i stalno mislimo na tebe. Dok te ne budem vidjela, stalno ću ti pisati pisma, a nadam se da će te pustiti da i ti meni napišeš neko. Volim te najviše na svijetu…”


Zoran Marjanović je, inače, 22. jula osuđen na 40 godina zatvora za teško ub.stvo supruge Jelene na nasipu u Borči. Sudija Jelena Škulić je u presudi istakla da je "nesporno dokazano da je Zoran ub.ca".

– Ne postoji savršen zločin. Sud stoji pri čvrstom uvjerenju da je Marjanović na svirep i podmukao način ubio suprugu, pri čemu je to unaprijed planirao. To je jednoglasna odluka petočlanog vijeća – rekla je, između ostalog, sudija Škulić.

Maloj Jani su kao privremeni staratelji određeni amidža Miloš Marjanović i njegova supruga, sa kojima je djevojčica ostala da živi u porodičnoj kući u Borči. Odluku o stalnom starateljstvu donijet će radnici Centra za socijalni rad, najvjerovatnije nakon pravosnažne presude Janinom ocu Zoranu, prenosi Srpskainfo.

..

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir/Srpskainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.