x

Druga ABA liga

Zrinjski preokretom do novog trijumfa

Ponovno je sjajna košarka viđena u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg. Derbi ABA 2 lige između Zrinjskog i Vršca opravdao je očekivanja, a domaći Zrinjski je fenomenalnom igrom u 2. poluvremenu slomio neugodnu i kvalitetnu momčad Vršca. 

Pobjeda od 88:73 dvostruko je važna jer su Plemići direktnog konkurenta za Final Four savladali više od 8 razlike jer su u Vršcu poraženi 80:72, te su ovom pobjedom pretekli goste na ljestvici.

Zrinjski je opet loše otvorio susret, gosti predvođeni Pašajlićem su diktirali tempo, vodili i po 10 razlike, ali na veliki odmor se ipak otišlo sa samo tri poena prednosti za Vrščane.

Drugi dio su Mostarci otvorili goropadno, agresivnom obranom potpuno otupili sve oštrice gostujuće ekipe. Aleksandar Sokolović sa 20 i Marko Ramljak s 18 poena predvodili su Mostarce do novog trijumfa, a odlične role odigrali su Demić i Smajlagić.

Kod gostiju je usamljen s 18 koševa bio Pašajlić. Poslije ove pobjede, kako smo rekli, Zrinjski je u sjajnoj poziciji za uhvatiti završnicu ABA 2 lige, a prva prigoda za potvrdu toga stiže za 7 dana kada u Mostar stiže lider druge regionalne lige, slovenačka Sixt Primorska.


(SportSport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.